Teknoloji

İkinci nesil iPad mini Retina ekrana sahip olacak mı?

iPad mini tasarım açısından değerlendirildiğinde her türlü övgüyü hakediyor. Ancak söz konusu cihazın ekranı olduğunda heyecan dolu övgülerin yerini biraz burun kıvırmaya bıraktığını söylemek gerek. Özellikle daha önce Retina ekranlı bir iPad kullanıp ona alışmış olanlar için iPad mini‘nin 1024 x 768 piksel çözünürlüklü ekranı biraz garip gelebilir.

ipad-mini-inceleme-00002

Beklentiler ikinci nesil iPad mini’de bu ekranın yerini daha yüksek çözünürlüklü, muhtemelen Retina ekranın alacağı şekilde. Digitimes tarafından geçilen bir haber de Apple’ın gelecek nesil iPad ile birlikte gerçekten de ekran çözünürlüğünü artırmayı planladığını gösteriyor. Sitenin Tayvan merkezli arka aydınlatma teknolojisi kaynaklarına dayandırarak verdiği haber bunu işaret ediyor. Kaynaklar Apple’ın çözünürlüğü yeteri kadar artırarak ekranı Retina seviyesine çıkarıp çıkarmayacağı konusunda tam olarak emin değil, ancak piyasayı yakından takip edenler, Apple’ın geçmişteki iPhone ve iPad serilerindeki gelişimlere bakarak bunun kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyor.

iPad mini gibi ince bir cihaza Retina ekran eklemenin zorlu bir süreç olacağını kabul etmek gerek. Ne de olsa Retina ekran daha büyük bir pil ve daha güçlü bir işlemci gerektirecek. Üçüncü nesil iPad’e eklenen Retina ekranın ürünün kalınlığının iPad 2’ye göre artmasına neden olmuştu. Benzer bir durumu, eğer gerçekleşirse, iPad mini için görmemiz de olası. İşte bu nedenle AnandTech gibi siteler gelecek nesil iPad mini’nin Retina ekranla gelmeyeceğini iddia etti, bu iddiasını gerçekleştirdiği incelemede dile getirdi.

Öte yandan, Digitimes sitesi gelecek nesil iPad’in kullanılacak yeni bir LED çubuk teknolojisi sayesinde daha da hafifleyeceğini iddia etti. Bu teknoloji sayesinde mevcut üçüncü ve dördüncü nesil iPad’lerde kullanılan çift LED çubuğun yerinim tek bir çubuk alacak. Digitimes sitesinin geçmişine baktığımızda doğru veya yanlış birçok iddiayı ortaya attığını görüyoruz, ancak bir gerçek var ki, sitenin Apple’ın tedarik zincirinden sıkı kaynakları var.

İlgili >> Digitimes, AnandTech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER