Manşetler

İkinci nesil iPad kamera ve mini USB porta sahip olacak mı?

Yeni yıl hızla yaklaşırken yeni iPad ile ilgili dedikodular da giderek alevleniyor. Her ne kadar Apple’ın ikinci nesil iPad’i tanıtacağı zamana birkaç ay olsa da, dedikodu değirmeni birçok bilgi üretmeyi sürdürüyor. Bu kez de Goldman Sachs analistleri konya dahil olarak farklı kaynaklardan aldıkları duyumlara göre tahminlerde bulunuyorlar. Analistlere göre Apple sadece daha küçük ekranlı bir iPad üzerinde çalışmıyor, birinci nesil tablet cihazın eksikliğini duyduğu birçok yeniliğin bulunduğu yeni bir tabletle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Goldman Sachs analistlerinin yaptığı araştırmaya göre Apple markalı yeni tablette kamera yer alacak, bu tablet daha hafif olacak ve de mini USB portu barındıracak. Aslında daha küçük bir iPad’in tartışması tabletin çıkışından beri yapılıyor. Başka üreticilerin 7 inç’lik tabletlerinin meydana çıkmasıyla birlikte Apple’dan da beklenti daha da yükseldi. Hem Samsung hem de RIM 7 inç’lik tabletlerini tanıttı, Dell’in de kendi tableti için çalıştığı gelen haberler arasında.

Apple’ın tablet oyununda önde olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak analistler gelecek yaz aylarından itibaren mesele Apple’ın ne kadar önde olduğu olmayacak, çeşitli üreticilerin çıkaracağı Android 3.0 tabanlı tabletlerle iPad arasındaki rekabet gündemin birinci sırasına taşınacak. Analistler Android 3.0 tabanlı tabletlerin kararlı yapısı sayesinde iPad’e karşı rekabet avantajına sahip olacaklarını iddia ediyor.

Yeni iPad’in 2011’in ilkbahar aylarında satışa çıkması bekleniyor. Herkes iPad’in yıllık bir yenilenme sürecine gireceğini bekliyor, bu nedenle tahminler 2011 İlkbahar üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak herkes Apple’ın yeni iPad’e bir kamera koymasını beklerken henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Eğer ilk gelen haberler doğruysa Apple yeni iPad’in farklı fiziksel modellerini de çıkarabilir. Apple’ın yeni tablet cihazının neye benzediğine dair daha net bir tablo görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER