Teknoloji

İkinci nesil Dyson Air Multiplier yüzde 75 daha sessiz çalışıyor

Dyson genellikle pahalı elektrik süpürgeleriyle biliniyor. Şirket bunun yanı sıra vantilatör üretimi de gerçekleştiriyor. 2009 yılında çıkarılan ilk fan olan Air Multiplier tasarımıyla bir hayli ilgi çekmişti. Bu ürünün özelliği dönen bıçaklara sahip olmaması bu sayede tipik bir fandan daha sessiz şekilde çalışmasıydı.

dyson-air-multiplier-2-060314

Dyson şimdi Air Multiplier fanın ikinci neslini duyurdu. Yeni fan gelişime yakışacak şekilde ilgi çekici özellikler barındırıyor. Yine bıçak barındırmayan ikinci nesil ürün orijinal versiyondan yüzde 75 oranında daha sessiz çalışıyor.

Yeni fan uzaktan kumandayla birlikte geliyor, bu sayede hız ayarını odanın herhangi bir noktasında dururken değiştirmek mümkün oluyor. Ayrıca Dyson eklediği uyku zamanlayıcısı ve on farklı hava akış ayarıyla da bu ürünün kullanışlılığını artırıyor.

Dyson ürünün gürültüsünü azaltmak için yeni bir hizalanmış döngü kullanıyor, bu döngü sayesinde hava fanın içine daha düşük türbülansla giriyor, böylelikle gürültü de azaltılmış oluyor.

Fanın temelinde fırçasız motor bulunuyor ve bu motor havayı fan halkası içindeki delik boyunca itiyor. İkinci nesil ürün saniyede 405 litre hava çıkışı gerçekleştirebiliyor ki, bu da yüksek miktarda hava akışının sağlanabildiğini gösteriyor.

Yeni Dyson Air Multiplier bu ay itibarıyla yaklaşık 220 pound fiyat etiketiyle Dyson’ın anavatanı İngiltere’de satışa çıkacak.

İlgili >> Telegraph

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER