Teknoloji

Ikea’dan PS5 ve Xbox Series X sahiplerine yardımcı olmak için maket çözümü

ikea ps5 xbox series x

Yeni nesil oyun konsolları PlayStation 5 ve Xbox Series X oldukça büyük cihazlar. Hatta PS5 modern tarihteki en büyük konsol konumunda. Konsolların boyutları, bu cihazlara evlerdeki televizyon ünitelerinde bir yer bulmayı zorlaştırıyor. Ikea, yeni bir televizyon ünitesi almaya hazırlanan PS5 ve Xbox Series X sahiplerine yardım etmek için bir çözüm geliştirdi.

Ikea mağazalarına Microsoft ve Sony’nin yeni konsollarıyla aynı boyutlara sahip maketler yerleştirdi. Bu maketler sayesinde kullanıcılar, almayı planladıkları televizyon ünitesine konsolların sığıp sığmayacağını görebiliyor. Mağazalardaki bu maketlerin fotoğrafı Reddit’te paylaşıldı.

Maket kutuların boyutları ve şekilleri, PS5 ve Xbox Series X ile aynı. PS5’in maketinin üstünde ise maketin ne amaçla hazırlandığı açıkça belirtilirken, biraz da dalga geçiliyor. Kutunun üzerinde şu yazı yer alıyor: “Hangi Ikea televizyon ünitesi, benim yeni ve internette dalga geçilecek kadar büyük oyun konsolumu taşıyabilir?”

Ikea tarafından hazırlanan PS5 ve Xbox Series X maketleri gerçekten kullanışlı görünüyor. Yeni nesil oyun konsollarını Ikea’ya giderken taşımak pek mantıklı olmadığı için doğru ürün seçmek isteyenlere faydalı bir hizmet sunulduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER