Teknoloji

Ikea’nın ilk Bluetooth hoparlörleriyle tanışın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ikea ABD ve Birleşik Krallık pazarlarına iki hoparlör ürünü getiriyor. Bunlar aynı zamanda Ikea’nın ilk hoparlörlerleri olma özelliğini de taşıyor. Bluetooth bağlantı özellikli ürünler Eneby adını taşıyor. Bunların 8 x 8 inç ve 12 x 12 inç olmak üzere iki farklı büyüklük seçeneği bulunuyor.

Müşteriler siyah veya gri renkli polyester kumaşın kapladığı, üst kısımlarının siyah veya beyaz plastikten yapıldığı hoparlörler arasında seçim yapabiliyor. Daha küçük boyutlu hoparlör doğal olarak daha rahat taşınmaya odaklanıyor. Tutacağı mevcut olan bu ürünün pili, 10 saate kadar çalışma imkanı sunuyor.

Hoparlörlerin otomatik kapanma fonksiyonu, kullanımda olmadıkları zaman enerji tasarrufu yapma imkanı sağlıyor. Aynı zamanda 3.5mm kulaklık kablosu kullanarak Bluetooth bağlantısına sahip olmayan cihazlar üzerinden de müzik akışı sağlanabiliyor. Her iki hoparlör de en fazla sekiz Bluetooth cihazıyla eşleştirmeye izin veriyor. Ikea, web sitesinde herhangi bir ses özelliği bilgisi vermiyor. Ancak bunların ayrı bas ve tiz hoparlörlerinin olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca bu hoparlörleri duvara monte etmek ya da bir ayak üstünde tutmak da mümkün oluyor. Ancak bunun için gerekli aksesuarlar ayrı olarak satılıyor.

Küçük boyutlu Eneby hoparlörün fiyatı 49 dolar, daha büyük olanın fiyatı ise 89 dolar olarak belirlendi. Ayrıca Ikea yedek pili 20 dolara, hoparlör ayağını da 10 dolara satıyor.

Diğer çoğu Ikea mobilyasında olduğu gibi, bu aksesuarda da birtakım kurulum işlemlerini yapmak gerekiyor. Ancak çok fazla olmadığını belirtmek gerekiyor. Eğer yurt dışında ilgi görürse, Ikea’nın bu hoparlörlerinin, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer pazarlara yayıldığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER