Teknoloji

Ikea HomeKit, Google Home ve Alexa desteği için verdiği sözü tutacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ikea bu yılın başında piyasaya sunduğu ve Türkiye’de de satılan akıllı ampullerin ve dağıtım noktalarının Google Home, Apple HomeKit ve Amazon Alexa cihazlarının destekleyeceğinin sözünü vermişti. Görünüşe göre, şirket sözünü tutma yolunda ilerliyor.

9to5Mac‘in belirttiğine göre, satıcı ampullerinin çevrim içi satış sayfalarına yerleştirdiği bilgiyle kullanıcıların ampül ve dağıtım noktalarıyla uyumlu uygulamanın en son sürümüne güncelleme yapmaları tavsiyesinde bulunuyor. Böylelikle eşyaların çeşitli ev asistanları desteklemesi mümkün olacak. TRADFRI ağ geçidi uygulamasının Amazon Alexa, Apple HomeKit ve Google Home’a bağlanması için güncelenmesi gerektiği sayfada belirtiliyor.

Ne var ki, söz konusu güncelleme henüz yayınlanmadı. Ikea’nın Facebook sayfasında, akıllı ev platformlarıyla uyumluluk getirecek güncellemenin sonbaharda çıkacağı belirtiliyor.

Ayrıca güncellemenin Philips Hue köprü cihazıyla da entegrasyonu sağladığı belirtiliyor. Böylelikle Ikea ampülleri Philips’in uygulaması içinde görmek de mümkün olacak. Ikea, web sitesinde böyle bir bilgi vermiyor.

Buna ek olarak 9to5Mac, şirketin satmakta olduğu mevcut beyaz renkli LED lambaların yanı sıra, çok renkli lambalar da çıkaracağının söylüyor. Ne var ki, Ikea’nın web sitesinde henüz bununla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Renkli ampuller de eklendiği takdirde, Ikea’nın akıllı ev aydınlatma çözümüm piyasada bulunan en uygun fiyatlı ev entegrasyon çözümlerinden biri hâline gelmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER