Eğlence

IGTV videoları Instagram Hikayeleri’nde paylaşılabilecek

instagram igtv

Instagram kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu özelliklerden en yenisi ile IGTV videoları Instagram Hikayeleri içinde paylaşılabilecek. Videoların altındaki kağıt uçak ikonuna dokunulduğunda artık kullanıcıların karşısına “Videoyu hikayene ekle” seçeneği de çıkacak.

Böylelikle videonun ön izlemesi hikayeye yerleştirilecek. Ön izlemenin üzerine dokunulduğunda ise kullanıcılar videonun IGTV’deki sayfasına yönlendirilecek ve burada videonun tamamı izlenebilecek.

Şimdiye kadar sadece kurumsal hesaplarda hikayelerden IGTV videolarına bağlantı verebilmek mümkündü. Kullanıcılar ekranı yukarıya doğru sürükleyerek IGTV’ye gidip buradan videoyu izleyebiliyordu. Sunulan yeni paylaşım özelliği, kullanıcıların kendilerinden bahsedilen hikayeleri yeniden paylaşabilmesiyle benzerlik gösteriyor.

IGTV videoları ne kadar izleniyor?

Instagram, IGTV platformunu haziran ayında hayata geçirmişti. Şirket o dönemden bu yana platformdaki videoların ne kadar izlendiği konusunda net bir bilgi vermiş değil. Ancak bugün duyurulan yeni özellikle aynı zamanda bağımsız bir uygulama olan IGTV ile ana Instagram uygulaması arasındaki mesafenin kapatılmasının amaçlandığı anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER