Teknoloji

iFixit’in iPhone Xs ve Xs Max’i söküm işleminden neler çıktı?

Apple’ın iPhone Xs ve iPhone Xs Max akıllı telefonları yurt dışında satışa çıktı. iFixit’in fazla zaman kaybetmeden Apple’ın en yeni telefonlarını sökmesini ve içindeki gizemleri ortaya çıkarmasını bekliyorduk. Beklentimiz de boşa çıkmadı.

Beklendiği gibi, yeni telefonlar geçen yılın iPhone X’una oldukça benziyor. Xs Max’in daha büyük boyutu çok büyük bir fark yaratmıyor. Ancak iki nesil model arasındaki birkaç değişiklik ve düzenleme dikkatli bakışlardan kaçmıyor.

Pil yapıları ve kapasitelerinde ne farklar var?

En büyük değişiklik pil. Geçen yılın iPhone X modelinde toplam 2716 mAh kapasiteli iki adet batarya hücresi bulunuyordu. iPhone Xs‘te ise tek bir tane, L şekilli ve 2659 mAh gibi biraz daha küçük kapasiteli bir batarya hücresi bulunuyor. Buna rağmen Apple, yeni telefonun eskisinden biraz daha iyi bir pil performansı sergilediğini öne sürüyor.

iphone xs iphone xs max
Görsel: iFixit

Diğer taraftan Xs Max ise, X’daki gibi iki hücreli sistemi koruyor, toplam 3179 mAh‘lik bir kapasite sunuyor. Bu, kötü bir değer sayılmaz, ancak Note 9’daki 4000 mAh kapasiteli pil değerinden çok uzakta kalıyor.

iFixit’e göre, söküm ekibi suya veya toza dayanıklılık tarafında herhangi bir iyileşmeye rastlamadı. Halbuki iPhone Xs ve Xs Max’te suya ve toza dayanıklılığın IP68 seviyesine çıkarıldığı belirtiliyordu.

Öte yandan site, Apple’ın giderek daha fazla sayıda bileşeni kendi bünyesinde geliştirdiğini, bunların arasına bu yılın modelleriyle birlikte Apple markalı bir güç yönetimi yongasının katıldığını da dile getiriyor.

Son olarak birtakım görsel düzenlemeler mevcut. Telefonun alt kenarında yeni bir anten çizgisi bulunuyor. Bu çizgi, Xs ve X modellerini birbirinden ayırmaya yardımcı oluyor. Kamera çıkıntısı da biraz büyütülmüş. Eğer elinizde bir iPhone X kılıfı varsa, kamera çıkıntısı nedeniyle bunu iPhone Xs’te kullanmak mümkün olmayabilir.

İLGİLİ HABERLER