Teknoloji

iFixit’in iPhone 12 mini sökümüyle ortaya çıkan ilginç detaylar

iphone 12 mini

Yeni iPhone 12 mini yurt dışında müşterilerle buluşmaya başladı. iFixit tayfası da boş durmadı ve hem Avrupa hem de ABD’de satılan modeller için iki farklı söküm işlemini aynı anda gerçekleştirdi. Böylelikle Apple’ın 5G donanımını ve normal iPhone bileşenlerini bu kadar küçük bir cihaza nasıl yerleştirdiğini görüyoruz.

Cihazın içini gösteren fotoğraflara baktığımızda dikkatimizi çeken ilk ayrıntı mini modelinin daha küçük kapasiteli pili oluyor. iFixit, bu pilin 8.57Wh kapasiteli olduğunu ve benzer boyuttaki iPhone modelleriyle rahatlıkla boy ölçüşecek seviyede bulunmasının şaşırttığını söylüyor.

iFixit, bu pilin iPhone SE 2020’nin 6.96 Wh kapasiteli pilinden daha yüksek kapasitede olduğunu, ancak anlaşılır bir şekilde, üstüne geldiği standart 12’nin 10.78 Wh kapasiteli pilinden düşük seviyede kaldığını söylüyor.

iphone 12 mini

Taptic Engine, hoparlörler ve MagSafe halkası, iPhone 12 mini modelinde diğer versiyonlardakine göre daha küçük boyutlarda geliyor. Ancak Apple, diğer iPhone modellerindekiyle aynı büyüklükte kamerayı mini’ye yerleştirmeyi başarmış. Söküm işleminden anlaşılıyor ki, iPhone 12 mini modelinde de iPhone 12’de bulunan f/1.6 geniş açılı ve f/2.4 ultra geniş açılı kameralar var.

Sonuç olarak iFixit, iPhone 12 mini’nin daha büyük boyutlu muadilleriyle çoğunlukla aynı parçaları taşıdığını belirtiyor: “iPhone 12 mini, büyük hedefleri olan küçük bir telefon. Aralarındaki boyut farklılıkları göz önüne alındığında, içerideki bileşenlerin bu yıl diğer iPhone’lara kıyasla ne kadar tanıdık göründüğüne şaşırdık.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER