Teknoloji

iFixit ve Samsung’dan bazı telefon ve tabletler için yedek parça satışı

samsung ifixit

Samsung ve Fixit; Galaxy S20, S21 ve Tab S7 Plus sahiplerinin cihazları için yedek parça satın almalarına ve kendi başlarına onarımlarını nasıl yapacaklarına ilişkin kılavuzlara erişmelerine olanak tanıyan onarım programlarını başlattı.

Bu program sayesinde en azından bazı Galaxy cihaz sahipleri artık evde kendi onarımlarını yapabilecekler. Samsung’un en son amiral gemisi cihazları Galaxy S22+ ve S22 Ultra‘nın da aralarında olduğu Galaxy S22 kapsam dahilinde değil. Yine de Samsung, gelecekte cihazların kapsamını ve onarım türlerini genişletmeyi planladığını söylüyor.

Samsung’un salı günü yayınladığı haber bültenine göre, yurt dışındaki müşteriler ekran, arka cam ve şarj bağlantı noktası değişimleri için parçaları ve araçları iFixit üzerinden ve ayrıca Samsung perakende ve servis noktalarından satın alabilecekler. Bir ekran değiştirme kiti satın alanlar, eski parçaları geri dönüşüm için geri göndermeleri için bir iade kargo etiketi de alacaklar.

Fiyatlandırmaya gelince Samsung, tüketicilerin iş ortağı olan onarım sağlayıcıları ile aynı fiyatı ödeyeceklerini söylüyor. Şirketin PR temsilcisi Jordan Guthmann, The Verge sitesine, fiyatların değişebileceğini belirterek fiyatların yer aldığı bir tabloyu paylaştı. Sitede tablonun tamamını görüntüleyebilirsiniz, ancak size genel bir fikir vermesi için birkaç örnek veriyoruz: Bir S20 ekran aksamı 199,99 dolara mal olacak; arka cam 69,99 dolara mal olacak ve şarj portu düzeneğinin maliyeti 59,99 ABD doları olarak belirlendi. S21 Ultra için, arka cam ve şarj cihazı S20 ile aynı fiyata sahipken, ekran montajı 232,99 dolar tutuyor.

Samsung kendi başına bir pil değişimi yapmak isteyenler için bu imkanın sunulup sunulmayacağını söylemiyor. Basın açıklaması, yedek ekran aksamının bir pil içereceğini belirtiyor, ancak telefonunuzun şarjı artık uzun gitmiyorsa, ancak mükemmel bir şekilde sağlam bir ekrana sahipse, bu onarım kit için para vermeye değmeyecektir. Bu arada iFixit’in S20 ve S21 için kendi pil değiştirme parçaları ve talimatları olduğunu, ancak bunların resmi birer Samsung yedek parçası olmadığını belirtelim.

Bu arada iFixit, henüz Samsung’un mevcut telefon serisi S22 serisi için pil satmıyor gibi görünüyor. Bu telefonların piyasaya çıkışının üzerinden yaklaşık altı ay geçmiş olmasına rağmen, belki de kullanıcıların pil konusunda sıkıntı yaşamadığı düşüncesiyle bu tarz bir harekete henüz girişmedi. Ancak S22 serisinin birinci yaşını doldurmasıyla iFixit, resmi olmayan pil parçalarını ve yönergelerini satışa çıkarabilir.

Samsung, kullanıcıların kendi başlarına cihaz onarımlarına imkan sağlayan alet takımları için iFixit ile iş birliği yapan tek şirket değil. Google ve Valve da kendi onarım programları için iş birliğine gitmişti. Bu arada Apple ise, kendi onarım programını yurt dışında başlatmıştı. Arzu eden kullanıcılar iPhone 12 veya 13’ün pilini, alt hoparlörünü, kamerasını, ekranını veya Dokunsal Geri Bildirim titreşim motorunu değiştirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER