Teknoloji

iFixit tayfasının son kurbanı MacBook Air 11.6 inç

Yeni bir Apple duyurusuyla birlikte yeni donanımlarla tanıştık. Şimdi sıra iFixit tayfasının bu yeni oyuncakları ellerine alıp parçalamalarına geldi. Görünüşe göre adamlar yeni MacBook Air’lardan küçük olanını parçalamak için fazla zaman kaybetmemişler.

Aslında 11.6 inç’lik MacBook Air’ın içinde nelerin olduğu daha önce internete sızan bir fotoğraftan dolayı biliniyordu. Ancak iFixit’in parçalaması sayesinde daha fazla detayı yakalama şansı buluyoruz. iFixit’in incelemeleri hemen biten şeyler olmasa da, şimdiye kadar parçalanan bileşenlere göre konuşacak olursak Apple son kullanıcıların cihazın içini fazla kurcalamamalarını istiyor diyebiliriz. MacBook Air 11.6 inç’in kasası beş noktalı Security Torx adı verilen vidalarla iyice kapatılmış durumda. Cihazın 64 GB’lık flaş belleği ise dört tane 16 GB’lık Toshiba yonganın bir araya getirilmesiyle temin ediliyor. Sökülebilir kartın üstüne de bir kontrol yongası yerleştirilmiş. Mevcut nesil MacBook Pro’larda yer alan Bluetooth / WiFi yongasının MacBook Air’da da yer aldığı görülüyor.

Henüz elde bu kadar şey olsa da, aşağıdaki bağlantıyı bir yerlere kaydederek iFixit’in MacBook Air 11.6 inç’i parçalama süreçlerini takip edebilirsiniz.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER