Teknoloji

iFixit’in Galaxy Buds Live’ı söküm işlemiyle ortaya çıkan ilginç detaylar

iFixit'in Galaxy Buds Live'ı söküm işlemiyle ortaya çıkan ilginç detaylar

Teknolojik ürünleri parçalarına ayırmasıyla bildiğimiz bir şirket olan iFixit, Samsung’un yeni Galaxy Buds Live kablosuz kulaklıklarını da parçalarına ayırdı. Her ne kadar bu kulaklıkların resmi adı Galaxy Beans olmasa da, her bir kulaklık tekine “bean”, yani fasülye kelimesinin işlendiğini görüyoruz. Anlaşılan o ki, Samsung da bu kulaklıkları gerçek hayatta benzediği sebzeyle adlandırıyormuş.

Apple’ın AirPods Pro’su gibi diğer kablosuz kulaklıklarıyla karşılaştırma yapan iFixit, Galaxy Buds Live’ı açmanın çok zor olmadığını, hatta parçalarına en kolay ayrılan kulaklıklardan bir tanesi olduğunu söylüyor. İçeride, kulaklığın her iki yarısını bağlayan kablonun üstünde “sol fasulye” ve “sağ fasulye” yazdığı görülüyor.

Ayrıca iFixit, pilin standart boyutlarda olduğunu ve değiştirilmesinin çok zor olmadığını belirtiyor. Ancak pili çıkarmadan önce, yapıştırılmış olan sürücüyü nazikçe yerinden kaldırmalısınız. Galaxy Buds Live, 3.7 voltluk CP1254 lityum iyon pile sahip. iFixit’e göre, bu düğme biçimli pili internet üzerinden bulmak çok kolay değil.

Bunlara ek olarak iFixit söküm işleminde, Galaxy Buds Live’ın kablosuz şarj kutusunun 1.81Wh pil barındırdığını keşfetti. Bunun Galaxy Buds ve Buds Plus’ta bulunan kablosuz şarj kılıflarındaki pillerden biraz daha büyük olduğunu not ediyor. Samsung’un pil ömrüyle ilgili iddiaları dikkate alındığında da bu durum mantıklı görünüyor. Şirket, Galaxy Buds Live’ın hem kulaklıklar hem de şarj kutusu tam dolu olduğunda 29 saate varan bir pil ömrüne ulaştığını öne sürüyor. Galaxy Buds’ın 13 saat, Galaxy Buds Plus’ın ise 22 saat pil ömrü bulunuyor.

iFixit, Samsung’un en yeni kablosuz kulaklıklarına tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 8 veriyor. Daha önceki Galaxy Buds Plus modeli de iFixit’ten benzer şekilde yüksek tamir edilebilirlik puanı almıştı. Bu açıdan Galaxy Buds Live’ın puanı şaşırtmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER