Manşetler

iFixit bu sefer de Nexus S’i parçalarına ayırdı

Piyasaya çıkan yeni bir ürünle birlikte iFixit tayfası yeniden iş başında. Sitedekiler dün piyasaya çıkan Google’ın son telefonu Nexus S’i parçalarına ayırmak için vakit kaybetmediler.

Editörlerin ilk dikkat çektiği nokta Nexus S’in kıvrımlı ekranının ve Android 2.3 Gingerbread ile çalışıyor olmasının insanları bu yepyeni telefonu satın almaya ikna edecek kadar yeterli olmaması gerektiği. Aslında haksız da sayılmazlar. iFixit tayfasının Nexus S’in içinde karşılaştıklarına bakacak olursak, anakartın üstünde çift bant GSM / GPRS / EDGE bağlantısı için Skyworks SKY77529 Tx Front-End modülü, SanDisk SDIN4C2 16 GB MLC NAND flaş bellek, Samsung KB100D00WM-A453 bellek paketi, S5PC110A01 1 GHz Cortex A8 Hummingbird işlemci, Infineon 8824 XG616 X-Gold temelbant işlemcisi, Wolfson Microelectronics WM8994 ultra düşük güç tüketimli ses kodlayıcısı yer alıyor.

Nexus S’in ekranına kıvrımlı yapısı nedeniyle gülen-ekran adını takan editörler Google’ın bu telefonun “kıvrımlı cam ekrana” sahip olduğunu söylemesinin yanıltıcı olabileceğini, bazı insanların bu tanımdan kıvrımlı Super AMOLED ekranı anladıklarına dikkat çekiyor. Tabii ki, Super AMOLED ekranın böyle bir özelliği yok. Sadece öndeki cam panel kıvrımlı bir yapıya sahip, geri kalan bileşenler düz bir yapıya sahip. Bu arada editörler LCD’nin cihazın önündeki cam panelle kaynaştırıldığını, bu nedenle ön panel tahrip edildiğinde tamir edilmesinin zor olduğunu da belirtiyor.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER