Teknoloji

iFixit Apple’ın 200 TL’lik özel parlatma bezini parçalara ayırdı

apple parlatma bezi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 199 TL fiyat etiketine sahip olan Parlatma Bezi ürünü hakkında yayınladığımızdan daha fazlasının haber olmasını beklemiyorduk. Ancak iFixit, bu ilgi çeken ürünle ilgili bir içerik hazırladı ve hatta ona bir onarım puanı da verdi. Üstelik bu yüksek fiyatlı Apple ürünlerinin ekranını ve diğer hassas yüzeylerini parlatmak için piyasaya çıkarılacak bu bez, Apple’ın elde edilmesi en zor ürünlerinden biri hâline de geldi.

New York Times’ın haberine göre, yaklaşık 16 cm kenar uzunluğuna sahip kare kumaş parçası için stoklar tükendi ve yurt dışında, Apple’ın web sitesi ürünün 10-12 haftadan önce elinize ulaşmayacağını, yani 7 Ocak ile 21 Ocak 2022 tarihleri arasında teslim edileceğini söylüyor. arasında teslim edileceğini söylüyor. Ürünün henüz Türkiye’de satışa sunulmadığını da belirtelim.

En kötü tahmine göre yurt dışındaki kullanıcılar, bez parçasının birlikte piyasaya sürüldüğü, yeniden tasarlanmış MacBook Pro’nun hemen hemen herhangi bir yapılandırmasını sipariş ederlerse, özel yapım dizüstü bilgisayarlarını, parlatma bezinizi teslim en az bir hafta önce edineceklerdir.

iFixit’in detaylı incelemesi, ürünün teslimatındaki bu gecikmeyle ilgili herhangi bir ipucu verebilir. Aslında site, parlatma bezi için özel bir sayfa açmamış. MacBook Pro için yaptığı detaylı söküm işleminde verdiği teknik detaylardan sonra bir bölümde, kumaş parçası hakkındaki söküm işlemi detaylarından da bahsediyor. Sitenin belirttiğine göre, parlatma bezi iki parça materyalin birbirine yapıştırılmasıyla oluşturulmuş. Ayrıca bir mikroskopla site, bunu standart mikrofiber bezle karşılaştırmış.

Yeni MacBook Pro iFixit ekibinden, bir Apple ürünü için iyi olarak nitelendirilebilecek bir tami puanı alırken, Parlatma Bezi iFixit ekibinin dikkatini dağıttığı için, hayal kırıklığı yaratacak biçimde 0/10 onarım puanı alıyor. Eğer, iFixit’in yaptığı gibi elinize geçen kumaş parçasını parçalara ayırırsanız, yenisini satın almak için birkaç ay beklemeniz gerekecektir.

İLGİLİ HABERLER