Manşetler

iFixit’e göre HomePod bir tank kadar sağlam

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın şık ve akıllı hoparlörü HomePod, kullanıcılar tarafından kolaylıkla açılıp tamir edilebilir mi? iFixit tayfası bu sorunun cevabını gerçekleştirdiği işlemle aramış. Gerçekleştirilen işleme göre 19 farklı adımda bu hoparlör parçalarına ayrılabiliyor. iFixit ekibi, sonuç olarak bu ürüne 10 üzerinden 1 şeklinde bir tamir edilebilirlik puanı veriyor.

Apple’ın ABD’de HomePod için talep ettiği garanti dışı tamir ücreti 279 dolar olarak belirlendi. Bu da hoparlörün yenisinin fiyatı olan 349 doların yaklaşık yüzde 80’ine denk geliyor. iFixit sayesinde bu fiyatın neden çok yüksek olduğunu az çok anlıyoruz.

Hoparlörü ayırmak amacıyla iFixit, ısı tabancası kullanarak paneller arasındaki yapıştırıcıyı eritiyor, daha sonra da üç boyutlu tel ağ içinden, bir bıçak yardımıyla ayırma işlemine başlıyor. Hoparlör örgüsü herhangi bir zarar görmeden ayrılabiliyor. iFixit daha sonra kullandığı küçük bir demir testere ile hoparlörün tepesini ayırarak bas hoparlörüne eritiyor.

Hoparlörün parçaları birbirine yapıştırıcıyla kaynaştırılmış. Ancak iFixit, AC/DC dönüşümünü gerçekleştiren ve daha içteki bir parçayı oluşturan iki parçalı güç ünitesine erişmeyi başarabiliyor. Ayrıca gücü sekiz hoparlörün hepsine dağıtan dış halkaya da ulaşıyor.

Ekip, HomePod’a yüksek doğruluklu ses yeteneğini kazandıran boynuz biçimli tiz hoparlörlerinin de aralarında bulunduğu birkaç bileşeni de analiz ediyor. Ayrıca hoparlör hava basıncını azaltan ve ses bozulmasının önlenmesine bu şekilde yardımcı olan bazı parçalar da içeriyor.

Her ne kadar kolay tamir edilebilir olmasa da, iFixit HomePod’un bir tank gibi tasarlandığını ve aşırı derecede sağlam olduğunu söylüyor. iFixit, hoparlörün tepesinin çevirilip açılacak biçimde tasarlanmış gibi göründüğünü, ancak zarar vermeden içeri girmek için herhangi bir yol bulamadıklarını söylüyor. Bu nedenle işin içine testere ve bıçaklar girmiş.

HomePod’un düşük tamir edilebilirlik puanı, bu ürünün çok dikkatli kullanılması gerektiğini gösteriyor. Yine de, iFixit tarafından sağlam bulunması kullanıcıların içini rahatlatıyordur.

İLGİLİ HABERLER