Teknoloji

IFA 2021 tam kapsamlı bir fiziksel etkinlik olarak düzenlenecek

ifa 2021 2022

IFA 2020, kısıtlı biçimde fiziksel katılım olsa da, genel olarak sanal bir etkinlik olarak düzenlenmişti. IFA bu yıl ise Berlin’de “tam ölçekli bir geri dönüş” planlıyor. IFA 2021, 3-7 Eylül tarihleri arasında her zamanki mekan olan Messe Berlin’de gerçekleşecek.

Geçen yılın IFA etkinliğinin yalnızca davetli katılımcılarla sınırlı bir fiziksel bileşen vardı, ancak IFA ve ortakları, COVID-19 aşılama programlarının bu yılki etkinliği her zamanki gibi yürütmek için yeterince etkili olacağından emin görünüyor. Organizasyon, katılımcı yerlerinin yüzde 80’inden fazlasının zaten rezerve edildiğini söylüyor.

Bu yıl IFA kapsamında iki yeni etkinlik yer alacak: Kadınlar için kadınlar tarafından tasarlanan bir konferans olan Tech Up for Women ve Berlin Photo Week. IFA Next ve Shift Mobility de IFA + Summit ile birlikte geri dönecek.

Organizasyondan sorumlu kuruluş, halk sağlığı ve güvenliğinin IFA 2021’de yine en öncelikli konu olacağını söylüyor. Organizatörler, ziyaretçilerin ve katılımcıların güvenliğini sağlayacak konseptler geliştirmek için halk sağlığı yetkilileriyle birlikte çalışıyor.

Her şeye rağmen, IFA genel müdürü ve Messe Berlin başkan yardımcısı Jens Heithecker yaptığı açıklamada, IFA Berlin 2021’in yeni rekorlar kırmasını beklemiyor. “Ne var ki, amaç açıktır: IFA Berlin sektörümüze bir kez daha liderlik etmek için tam ölçekli geri dönüş için hazır.” Son tam kapsamlı etkinlik olan IFA 2019’a 238 bin 700 ziyaretçi, 1930 sektör ortağı ve 5 bin 360 gazeteci katılmıştı.

IFA, 2021’de yüz yüze olarak düzenlenmesi planlanan birkaç büyük ticaret fuarı arasında yer alıyor. Mobil Dünya Kongresi, haziran ayı sonlarında fiziksel bir etkinlik olarak düzenlenecek. Ne var ki; Oracle, Sony, Nokia ve Ericsson bu yılki etkinliğe de katılmayacak. CES ise, önümüzdeki haziranda online olarak gerçekleştirilecek E3 gibi tamamen internet üzerinden düzenlenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER