Manşetler

IFA 2021 koronavirüs nedeniyle iptal edildi

ifa 2021 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilmesi planlanan IFA 2021 teknoloji fuarı, koronavirüs salgınının yol açtığı belirsizlikler nedeniyle iptal edildi. Fuarın organizatörleri Messe Berlin ve gfu Consumer & Home Electronics GmbH tarafından yapılan açıklamada, kararın ana nedenleri konusunda da bilgi verdi.

Organizatörler özellikle Güney Doğu Asya’da hızlı biçimde yayılan yeni COVID-19 varyantlarının kararda etkili olduğunu belirtti. Buna ek olarak, dünya genelindeki aşılama programlarının hızıyla ilgili belirsizliklerin devam ettiğine de dikkat çekildi.

Bu belirsizlikler, Berlin’deki fuara katılması beklenen şirketlerde çekincelerin oluşmasına yol açarken; basın mensupları ve ziyaretçilerin de seyahat kurallarının sıklıkla değişmesi nedeniyle planlarını son dakikada yapmalarına sebep olmuştu. Söz konusu durumlar da organizatörlerin kararını etkilemişe benziyor.

IFA 2021’in gerçekleşmemesinin bir diğer sebebi ise fuar alanının aşı merkezi ve acil durum hastanesi olarak hizmet vermesi. Bu durumun da eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Messe Berlin CEO’su Martin Ecknig, fuar tarihlerine kadar koronavirüsün tamamen kontrol alınacağına dair beklentinin yüksek olduğunu, ancak bunun gerçekleşmemesi nedeniyle üzücü bir karar aldıklarını belirtti.

ifa 2022 2021IFA 2021 için iptal kararını açıklayan organizatörler, şimdiden IFA 2022 için çalışmaya başladı. Tam ölçekli bir organizasyon olması planlanan IFA 2022, 2-6 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER