Teknoloji

IFA 2020 koronavirüs nedeniyle farklı bir şekilde yapılacak

ifa 2020

IFA Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda yakında düzenlenmesi beklenen 2020 etkinliğinin devam etmekte olan koronavirüs salgınından etkileneceğini, ancak fuarı iptal etmeyeceğini açıkladı.

Almanya yönetimi 24 Ekim 2020 tarihine kadar, katılımcı sayısı 5 binden fazla olan etkinliklere yasak getirmişti. Belirlenen tarih fuarın normal zamanda düzenlenmekte olduğu eylül ayını da geçiyor.

Bu durumda yeni arayışa girişen etkinlik organizatörleri IFA 2020’nin yenilikçi olarak nitelendirilen yeni bir konsept ile düzenleneceğini dile getirdi. Bunu nasıl yapmayı planladığı hakkında kesin ifadeler belirtmeyen IFA yönetiminin kafasında, merkezinde internet üzerinden canlı yayının bulunduğu bir konseptin bulunduğunu tahmin ediyoruz.

IFA’yı düzenleyen şirketin denetleme kurulu başkanı Hans-Joachim Kamp, bir tweetinde IFA gibi büyük etkinliklerin düzenlenmesini engelleyen kuralın aldıklara karara yardımcı olduğunu söyledi. Ayrıca IFA 2020’ye katılmayı planlayan birçok fuar katılımcısının fiziksel etkinliklerin yerini alacak etkinlikler için planlar yapmaya başladığını da ekledi.

IFA 2020 yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen tek teknoloji endüstrisi etkinliği değil. Google I/O 2020, MWC 2020, SXSW 2020, Facebook F8 ve GDC 2020 gibi etkinlikler de iptal edilmişti. Oculus Connect, E3 2020, Apple’ın WWDC 2020 etkinliği, Microsoft’un Build 2020 etkinliği, Gamescom ve bunun gibi etkinlikler de internet üzerinde gerçekleştirilen sanal etkinliklere dönüştürülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER