DosyaManşetler

IFA 2018: En iyi 5 yeni masaüstü bilgisayar

ifa 2018

Avrupa’nın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan IFA, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda ilginç ve yeni ürün için bir tür sahne işlevi görüyor. Akıllı telefonların, 8K televizyonların, akıllı bulaşık makinelerinin çıktığı bu sahnenin doğal ziyaretçileri arasında masaüstü bilgisayarlar da bulunuyor. Acer ve Lenovo gibi üreticilerin IFA 2018 kapsamında tanıttığı dikkat çeken dizüstü bilgisayarlardan 5 tanesini sizler için sıraladık.

Lenovo Legion C730

Lenovo Legion C730, fazla zahmete girmeden televizyonunun yanına rahatlıkla yerleştirebileceği bir oyun bilgisayarı arayanlar için en uygun seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Tasarımıyla da oyunculara hitap eden C730, bir odanın genel görüntüsünü de pek fazla etkilemeyecek gibi görünüyor.

Lenovo’nun içine yerleştirdikleri Legion C730’u daha ilginç hâle getiriyor. Kullanıcıların elinde C730’a sadece Nvidia GeForce GTX 1060 grafik kartıyla sahip olma gibi bir imkan olsa da, maksimum konfigürasyonlarda GeForce RTX 2070 veya 2080’in tercih edilebilmesi C730’un yarattığı heyecanı biraz daha kuvvetlendiriyor.

Lenovo Legion C730 kasım ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak. Bilgisayar Avrupa’da 1999 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. GeForce RTX 2080 barındıran versiyon içinse 2 bin 699 avro ödemek gerekecek.

Acer Predator Orion

Acer IFA 2018’e tamamen yenilenmiş bir Predator Orion serisiyle geldi. Acer Predator Orion 3000, 5000 ve 9000 modellerinin tamamı en üst segment bileşenlerle yenilendi. Özellikle Predator Orion 9000’de çift Nvidia GeForce RTX 2080 Ti ekran kartı, 128 GB RAM ve Intel Core i9 işlemcinin birleştiği konfigürasyonla kullanıcılara çok yüksek performans vadediliyor. Bu konfigürasyonun cüzdanlarda büyük bir delik açacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Acer bu üst sınıf donanımı serin tutmak için IceTunnel 2.0 adını verdiği soğutma çözümünü kullanıyor. Likit soğutma ve hava soğutma teknolojisinin birleşiminden oluşan bu sistem, sıcaklığı kasanın merkezinden uzak tutuyor.

Acer Predator Orion serisinin yeni üyelerinin tamamı, oyuncuların tüm ana ihtiyaçlarını uzun süre boyunca karşılayabilecek gibi görünüyor. Orion serisinin fiyatları konusunda kesin bir bilgi verilmese de, potansiyel alıcıları yüksek bir fiyatın beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Lenovo Legion T730

Lenovo E3 2018’de yenilenen Legion masaüstü bilgisayarlarında yeni nesil Nvidia ekran kartlarının bulunabileceğinin ipucunu vermişti. Ancak şirket o dönemde RTX uyumlu ekran kartına sahip bilgisayarların ilk seçeneklerinden birini sunacağını belli etmemişti.

Oldukça havalı görünen Lenovo Legion T730, aynı zamanda uygun fiyat karşılığında yüksek bir güç vadediyor. T730 için de C730 ile aynı fiyat politikasını uygulayan Lenovo, bilgisayarı 1999 avrodan başlayan fiyatlarla satacak. Söz konusu meblağ karşılığında RTX 2070 ekran kartı taşıyan modele sahip olunabilecek. RTX 2080 ekran kartı isteyenlerin ise 2 bin 699 avro ödemesi gerekecek.

Lenovo Legion T730 için 32 GB’ye kadar RAM seçenekleri sunulacak. Intel Core i7-8700K işlemci, 512 GB SSD ve çift 2 TB HDD taşıyan bilgisayar önümüzdeki kasım ayında satışa sunulacak.

Acer Predator X

IFA 2018 ziyaretçilerini en çok hayrete düşüren cihazlardan birisinin Acer Predator X olduğu rahatlıkla söylenebilir. Görsel açıdan da ilginç olan Predator X, sınırları alışılagelmişin oldukça üstüne çıkarak aşıyor. Bilgisayarda iki işlemci bulunuyor. Bu iki işlemcinin de iş istasyonlarında kullanılan Intel Xeon serisi işlemciler olması, bilgisayarı sadece oyunculara hitap etmenin çok ötesine taşıyor.

Acer Predator Orion’da bulunan IceTunnel 2.0 soğutma sistemi Predator X’te de mevcut durumda. Bilgisayarın nihai konfigürasyonları henüz şekillenmese de, Acer Predator X’e sahip olmak isteyenlerin çok yüksek bir rakamı gözden çıkarması gerektiği görülüyor.

Acer Predator Thronos

Acer Predator Thronos, teknik açıdan bir masaüstü bilgisayar değil. Adeta bir oyun tahtı olan Thronos, masaüstü bilgisayarın yanı sıra üç tane monitöre de alan sağlıyor.

İhtiyaç duyulan tüm teknolojileri barındıran Thronos’ta oyuncuların rahat etmesine yönelik dokunuşlar da ihmal edilmemiş. Henüz fiyat konusunda bir açıklama gelmese de Thronos için yüksek bir rakam ödemenin gerekeceğini görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER