DosyaManşetler

IFA 2018: En iyi 5 yeni dizüstü bilgisayar

ifa 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ifa 2018IFA 2018 ile birlikte teknoloji dünyasının önemli şirketleri, yeni ürünlerinin üzerindeki perdeyi kaldırdı. Bu perdenin altından birbirinden farklı kategorilerde ürünler çıkarken, dizüstü bilgisayarlar da görenlerin merakla baktığı ürünler arasında yer aldı. IFA 2018’de tanıtılan yeni dizüstü bilgisayarlar arasında dikkat çekenlerden bazılarını sizler için sıraladık.

Asus ZenBook 13, 14 ve 15

Asus ZenBook ailesinin yeni amiral gemileri, şirket tarafından “dünyanın en kompakt dizüstü bilgisayarları” olarak tanımlanıyor. Üç model de genel kullanıcı kitlesine hitap ediyor.

Yeni dizüstü bilgisayarların tamamında Asus’un ilk olarak geçtiğimiz aylarda tanıttığı Asus ZenBook S’te yer verdiği ErgoLift Hinge adını taşıyan menteşe teknolojisi kullanılıyor. Yüzde 95’lik bir kasa-ekran oranına sahip ZenBook modellerinde IR web kameralarının varlığı sayesinde Windows Hello’dan yararlanmak ve yüz tanıma yöntemiyle bilgisayara giriş yapmak mümkün oluyor. 13 ve 14 inçlik versiyonlarda izleme dörtgeni bir sayısal tuş takımı olarak da kullanılabiliyor.

Asus ZenBook 13, 14 ve 15 için henüz bir satış fiyatı açıklamış değil. Her üç model de ekim ayında raflarda olacak.

Acer Swift 5

acer swift 5Acer Swift 5’i ilk olarak New York’ta düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkarmıştı. Şirket Swift 5’in çalışan versiyonunu ise IFA 2018’de sergiliyor. Acer Swift 7 ile birlikte “Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı” unvanını paylaşan Swift 5, “Dünyanın en hafif 15 inçlik dizüstü bilgisayarı” olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Tescilliği hafifliğini magnezyum ve lityumun buluştuğu kasasına borçlu olan Swift 5, 2018 model bir dizüstü bilgisayardan beklenebilecek tüm teknolojileri de bünyesinde barındırıyor.

Acer Swift 5, 2019’un ocak ayında 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Dell Inspiron 13 7000

Dell’in en yeni “ikisi bir arada” bilgisayar çözümü çok fazla şeyi yeni baştan sunmasa da, insanların daha üst segmentte konumlanan XPS serisinde de görmeyi isteyebilecekleri çok sayıda özelliği barındırıyor.

Dell’in tescilli InfinityEdge teknolojisine sahip olan Inspiron 13 7000, ince çerçevesi ve ekranın alt kısmına yerleştirilen web kamerasıyla dikkat çekiyor. Şirket kamerayı ekranın alt kısmına yerleştirmeye XPS serisiyle başlamıştı.

Dell Inspiron 13 7000, 2 Ekim’den itibaren raflarda olacak. Dizüstü bilgisayar yurt dışında 879 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak.

Acer Predator Triton 900

Oyuncular için son derece ilginç ve güçlü masaüstü bilgisayar seçenekleri tanıtan Acer, dizüstü bilgisayar arayan oyuncuları da unutmadı. Şirket, “ikisi bir arada” formunda olan dizüstü oyun bilgisayarı Predator Triton 900‘ü IFA 2018’de tanıttı.

Dizüstü bilgisayarın ekranı dönen menteşeli bir çerçevenin içinde bulunuyor. Böylelikle 360 derecelik bir hareket imkanı sağlanıyor. Ekrana yer açmak için izleme dörtgenini klavyenin sağına kaydıran Acer, Predator Triton 900 ile ilgili diğer detaylar konusunda ise sessiz kalmayı tercih etti.

Lenovo Yoga Book C930

Lenovo Yoga Book C930 ile kendi “ikisi bir arada” bilgisayar yaklaşımını yeniliyor. Yeni versiyonla potansiyel kullanıcılara daha büyük ve canlı ekranlar ve daha güçlü işlemciler sunuluyor.

Ancak bu artışlara paralel olarak, Yoga Book C930’un başlangıç fiyatı 999 dolar seviyesine çıkıyor. Lenovo Yoga Book C930 ile tanışmak için ekim ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER