Teknoloji

IFA 2013’te tanıtılması beklenen LG Vu III’e ait özellikler sızdı

LG’nin Optimus Vu serisi cihazları için ”garip” sıfatı da sıklıkla kullanılıyor. 4:3 görüntü oranına sahip dokunmatik ekran barındıran cihazlar, neredeyse kare şeklindeki tasarımıyla pazardaki diğer akıllı telefon ve tabletlerden farklı bir yerde duruyor. Bu gariplik Optimus Vu serisinin Güney Kore dışına çıkarılmamasının da sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

lg-optimus-vu-130813

Optimus Vu II ile şansını ABD pazarında kısa süre de olsa deneyen LG, daha sonra bu düşünceden vazgeçmişti. Ancak gelen son haberler Güney Koreli şirketin planlarını tamamen askıya almadığını işaret ediyor. ”Optimus” markasını kullanmayı LG G2 ile bırakan şirketin Vu serisinin yeni üyesini de LG Vu III adıyla piyasaya süreceği ve cihazın duyurusunu önümüzdeki ay Berlin’de düzenlenecek IFA 2013’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Güney Kore menşeili internet sitesi Asia Economic’in haberine göre, LG Vu III’te 4:3 görüntü oranına ve 1280 x 960 piksel çözünürlüğe sahip 5.2 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 800 işlemci ve 13 megapiksel arka kamera yer alacak. LG’nin Vu III ile 4 Eylülde tanıtılacak Samsung Galaxy Note III’e rakip olacağı iddia ediliyor. Asia Economic cihazın Güney Kore’de eylül ayı içinde satışa çıkacağını belirtirken, tanıtımın IFA 2013’te gerçekleştirilecek olması LG Vu III’ün Avrupa’da da satışa sunulabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

İlgili >> Asia Economic

İLGİLİ HABERLER