Teknoloji

IEEE 1901 standardı ile evdeki elektrik şebekesi üzerinden hızlı internet

Birçok insan çeşitli nedenlerden dolayı evlerinin her tarafına kablo döşeyemiyor. Ayrıca birçok evde de WiFi genişbant interneti evin her tarafına yaymak için mantıklı bir çözüm değil. Bu durumda kullanıcılar evlerinin her odasında genişbant erişimi istedikleri gibi kullanamıyorlar.

Bu problemden muzdarip kişiler için elektrik şebekesi üzerinden ağ kurmak tek seçenek gibi görünüyor. IEEE tarafından onaylanan yeni bir standart elektrik hatları üzerinden daha hızlı veri iletimi yapmaya olanak sağlayacak. IEEE 1901 olarak adlandırılan bu yeni standart ile elektrik şebekesi üzerinden 500 Mbps’ye varan hızlara kadar veri aktarımı yapmak mümkün olabilecek.

Yeni standart akıllı elektrik şebekeleri, LAN uygulamaları ve akıllı enerji cihazları gibi evin içinde bulunan tüm bağlanabilir cihazların kullanımına imkan tanıyor. 1500 metrelik bir alan içinde ve voltaj iletim frekansı 100MHz’in altında olan herhangi bir standart elektrik kablosu üzerinden 500 Mbps’ye varan hızlara kadar veri aktarımı mümkün hâle geliyor.

İlgili – IEEE

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER