Teknoloji

IE9 zararlı siteleri engelleme konusunda Firefox 3.6’dan beş kat daha iyi

Internet Explorer 9’un zararlı yazılımları engelleme yetenekleri NSS Labs adlı kuruluşun araştırmacıları tarafından belgelendi. Araştırmacıların bulgularına göre Microsoft’un beklenen internet tarayıcısı sörf yapanları zararlı yazılımlardan koruma konusunda Firefox 3.6’ya göre beş kat daha kuvvetli.

Genellikle Facebook veya Twitter’da karşımıza çıkan ve internet kullanıcılarını yanıltarak, istekleri dışında ve farkında olmadan zararlı yazılım indirip çalıştırmayı başaran zararlı web sitelerini  baz alarak yürütülen bu araştırmanın sonucuna göre IE9 söz konusu tehditlerin yüzde 99’unu engellemeyi başardı. IE9’a en yakın sonuç veren alternatif ise Internet Explorer 8 oldu, bu internet tarayıcısı da zararlı web sitelerinin yüzde 90’ını engellemeyi başardı. NSS Labs, IE8 ve IE9’da yer alan SmartScreen URL filtreleme özelliğinin güçlü bir performans gösterdiğini, ancak sadece IE9’da yer alan SmartScreen uygulama itibar korumasının her iki tarayıcı arasında fark yaratan unsur olduğunu belirtti.

Bu arada, Apple’ın Safari internet tarayıcısı tehlikelerin sadece yüzde 11’ini engelleyebilirken, Chrome 6 yüzde 3 gibi daha kötü bir performans gösterdi. Opera 10 ise tehlikelerin yüzde 10’unu savuşturmayı başarabildi. Testler sırasında yaklaşık 636 URL kullanıldı. Safari 5 ve Firefox 3.6’nın her ikisinin de Google’ın Safe Browser beslemesini kullanmasına rağmen farklı sonuçlar vermesi, her iki tarayıcının bu özelliği farklı şekillerde kullandığını akıllara getirdi.

İlgili – NSS Labs

İLGİLİ HABERLER