Teknoloji

iDraw şimdi Autodesk Graphic olarak Mac, iPhone ve iPad’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

autodesk-graphic-mac-ipad-iphone-101015

Autodesk, vektör tasarım ve illüstrasyon uygulaması Autodesk Graphic’in çıkışını gerçekleştirdi. Autodesk Graphic teknik illüstrasyonların ve sanatsal çalışmaların oluşturulması için gerekli olan bütün araçları içeriyor.

Aslında uygulama tamamen yeni sayılmaz. Daha önce Mac’te ve iPad’de iDraw adıyla kullanılabiliyordu. Halbuki yeni adı Autodesk Graphic ile birlikte sadece Mac ve iPad için değil, aynı zamanda iPhone için de çıkıyor. Uygulama farklı cihazlarda tasarımların kolaylıkla oluşturulmasını ve paylaşılmasını sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların telefonlarından çalışmalarını hızlıca görüntülemesini ve düzenlemesini de mümkün kılıyor.

graphic-mac-101015-1

Mac güncellemesi basınç hassasiyet desteği, çeşitli kalınlıklarda fırça darbeleri, Wacom tabletleri ve Force Touch izleme dörtgenleri için destek, özelleştirilmiş kaligrafik fırça darbe stillerinin oluşturulması ve yeniden kullanılması ve seçilmiş nesnelerin ve sayısal şekilde konumlandırılmış yol noktalarının düzenlenmesi için yeni bir dönüştürme araç çubuğu gibi yenilikleri getiriyor.

Mac kullanıcıları vektör elemanlarını veya bütün sanatsal çalışmayı yeni eklenen Renkleri Ayarlara paneli için yeniden renklendirebiliyor. Ayrıca SVG, AI ve PSD dosyalarındaki düzenlenebilir unsurları sürükle bırak yöntemiyle doğrudan tasarım içine ekleyebiliyorlar.

graphic-iphone-101015

Mobil versiyonlar ise iOS 9’a göre optimize edildi. iPad versiyonu yeni çoklu görev ve bölünmüş ekran işlevlerini destekliyor.

Autodesk Graphic grafik tasarımı, illüstrasyon, mimarlık, üretim ve arayüz tasarımları için profesyonel seviyede bir araç olma özelliğini taşıyor. Onunla boyutlandırılmış, ölçeklenmiş iki boyutlu kat planları oluşturulabilir, ürün taslakları çizilebilir, arayüz tasarımları planlanabilir, medya veya oyun amaçlı sanatsal çalışmalar yapılabilir. Ayrıca diğer Autodesk uygulamarına aktarma veya onlardan içe aktarma da imkan dahilinde bulunuyor.

graphic-mac-101015-2

Kullanıcılar bitmap veya vektör dosyalarını PNG, JPEG, GIF, TIFF, SVG, PSD, AI ve PDF formatlarını kabul eden herhangi bir uygulamada kullanacak şekilde dışa aktarabilirler.

Autodesk Graphic Mac, iPad ve iPhone için sırasıyla 64,99 TL, 23,99 TL ve 7,99 TL fiyat etiketleriyle sunuluyor. Mac versiyonu El Capitan’a göre optimize edilmiş, hizalamalar için dokunma tabanlı geri bildirimler sunuyor, aynı zamanda Force Touch izleme dörtgenlerinde noktasal tıklatmaları da destekliyor.

İLGİLİ HABERLER