Manşetler

idefix’in iPad’e özel e-kitap okuyucusu Kitaplık yayınlandı – Galeri


Türkiye’de e-kitap işinin öncüsü sayabileceğimiz idefix’in iPad uygulaması bundan yaklaşık bir ay önce TÜYAP Beylikdüzü’ndeki Kitap Fuarı’nda ziyaretçilere tanıtılmıştı. Bunun ardından yaklaşık bir ay boyunca bu uygulamanın yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmek için sürekli App Store’a girip çıktık. Neyse ki, sonunda muradımıza erdik. idefix’in iPad’e özel e-kitap okuyucu uygulaması yayınlandı.

Ücretsiz olarak sunulan Kitaplık adlı uygulama ilk açılışta idefix.com kullanıcı adınızı ve şifrenizi soruyor. Eğer idefix.com üyeliğiniz yoksa doğrudan uygulama üzerinden bir hesap açabilirsiniz. Uygulama içinden doğrudan e-kitap satın almak mümkün değil. Dükkan bölümüne dokunduğunuzda Safari açılıyor ve idefix’in iOS için hazırlamış olduğu özel sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Ancak buradan da kitap satın almayı başaramadık, çünkü kitap sayfalarındaki Satın Al bağlantısı çalışmıyor.

Bu nedenle idefix.com’un masaüstü versiyonunu ziyaret etmek ve alışverişimizi buradan yapmak zorunda kaldık. E-kitap bile alıyor olsanız idefix teslimat adresi istiyor. Gönderim için olmasa bile fatura kesmek için bu gerekli. Bu adımı geçip kredi kartıyla ödemeyi yaptıktan sonra tekrar idefix Kitaplık uygulamasına geri döndüğümüzde satın aldığımız e-kitapların uygulamanın ana sayfasında listelendiğini gördük. Artık tek yapmak gereken kitap resminin üstünde yer alan indir ikonuna dokunup e-kitabı indirmek.

idefix’in Kitaplık uygulamasının en olumsuz yanı yatay ekran konumunu desteklemiyor oluşu. Kitabı sürekli iPad’i dikeyde tutarak okumanız gerek. Bunun dışında kitaptaki başlıkları liste halinde görmek, işaret koymak, yazı büyüklüğünü ayarlamak da mümkün. Umarız Kitaplık’ın ilerleyen sürümlerinde üstünü çizme ve not alma gibi Amazon Kindle ve iBooks’ta gördüğümüz özellikler de eklenir. Yatay ekran konumunun gerekliliğini saymıyoruz bile.

Aşağıda idefix Kitaplık uygulamasının ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

Galeri: idefix Kitaplık uygulaması
[nggallery id=457]

İlgili – iTunes App Store