Teknoloji

IDC’nin araştırması Samsung’un Apple’ı akıllı telefon sevkiyatında geçtiğini doğruluyor

Araştırma şirketi IDC’nin yayınladığı son verilere göre Samsung dünya çapında akıllı telefon sevkiyatı bakımından Apple’ı geride bıraktı. Samsung’un geride kalan yaz döneminde 23.6 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiği ve böylelikle küresel akıllı telefon pazarında yüzde 20’lik bir pay elde ettiği belirtiliyor. Görünen o ki, Apple’ın yeni akıllı telefonu için beklemede kalan kitle nedeniyle Cupertino ikinci sıraya geriledi.

Samsung’un akıllı telefon sevkiyatı geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse üç katına çıktı. Geçen yılın aynı döneminde akıllı telefon pazarında yüzde 8.8’lik bir paya sahip olan şirket bu yıl yüzde 20’ye erişmeyi başardı. Apple’ın geride kalan çeyrekteki akıllı telefon sevkiyatı 17.1 milyon seviyesinde gerçekleşti, şirket yüzde 17’den 15’lik pazar payına geriledi.

Nokia’nın pazar payı açısından gösterdiği kan kaybı da IDC’nin rakamlarında dikkat çekiyor. Şirketin küresel akıllı telefon sevkiyatındaki payı yüzde 14’e gerilemiş durumda. RIM’in BlackBerry akıllı telefonlarının satışı da aynı şekilde düşüyor. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 15 paya sahip olan şirket şimdilerde yüzde 10’luk payla yetinmek zorunda. HTC ise yükseliş trendini koruyot. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 7.1 paya sahip olan şirket şimdilerde yüzde 11’lik pay ile ilk kez ilk beş içinde yer alıyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER