Teknoloji

IDC: Windows Phone 2015’e gelindiğinde iki numaralı akıllı telefon platformu olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IDC’nin analistleri bir kez daha Windows Phone için iddialı tahminlerle karşımızda. Her ne kadar şu anda dikkat çekici Windows Phone cihaz veya cihazları olmasa da, analistler Nokia markalı cihazların işin içine girmesiyle birlikte bu işletim sisteminin 2015 yılına gelindiğinde iki numaralı akıllı telefon platformu olacağına inanıyor. Bu, iOS’in üçüncü sıraya inmesi anlamına gelirken, Android ise payını yüzde 5 arttırarak tüm segment içinde liderliğini korumayı sürdürecek.

IDC benzer bir tahmini geçtiğimiz mart ayında da yapmıştı. Ancak rakamlar o tahminlere göre biraz değişiklik göstermiş. Birkaç ay önce 2011 yılı sonunda yüzde 5.5’lik pazar payı elde etmesi tahmin edilen Windows Phone’un tahmin edilen yıl sonu pazar payı oranı yüzde 3.8’e gerilemiş durumda. Bu gerilemede Nokia’nın Windows Phone cihazlarını 2012 yılında satmaya başlayacak olmasının rolü büyük. Bunun yanı sıra yıl sonuna doğru çıkması beklenen Mango yüklü cihazların öncesinde platforma olan talep o kadar yüksek olmayacak. Nokia’nın işin içine girmesiyle birlikte bu platformun ivmesinin artacağı IDC analistlerinin ortak düşüncesini oluşturuyor.

Symbian 2015 yılına gelindiğinde yüzde 0.2’lik pazar payı ile son demlerini yaşıyor olabilir. Analistler RIM’in BlackBerry işletim sisteminin ufak bir düşüş göreceğini, pazar payının yüzde 14.2’den 13.4’e düşeceğini öngörüyor. Hem iOS hem de BlackBerry’nin pazar payları satışları yükselse bile düşecek. Android ve Windows Phone ise yükselişlerini sürdürecek.

İlgili – IDC

İLGİLİ HABERLER