Teknoloji

IDC verilerine göre Samsung akıllı telefon pazarındaki farkı açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz cuma günü oldukça parlak olarak nitelendirilebilecek ikinci çeyrek rakamlarını açıklayan Samsung, analistler tarafından da akıllı telefon pazarının lideri ilan edildi. IDC verilerine göre Samsung yılın ikinci çeyreğinde 50.2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirirken, Strategy Analytics’e göre bu rakam 50.5 milyon seviyesinde.

IDC’nin araştırmasına göre, Samsung’un akıllı telefon sevkiyatları bir yıl önceye göre %172.8 oranında arttı ve şirkete %32.6’lık bir pazar payı kazandırdı. Samsung, söz konusu pazar payı ile en yakın rakibi olan Apple’ı nerdeyse ikiye katlamış hale geldi. Yılın ikinci çeyreğinde 26 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştiren Apple, %16.9’luk bir pazar payına sahip oldu.Ancak, sevkiyat ve satışın farklı şeyler olduğunu belirtmekte fayda var. Zira, Apple’ın yılın ikinci çeyreğinde satışını gerçekleştirdiği iPhone sayısı 35.1 milyon. Şirket, daha önceki çeyrekte sevkiyatı gerçekleştirilen cihazların satışını da bu dönemde gerçekleştirdi.

Samsung, cep telefonu pazarının tamamındaki üstünlüğünü de sürdürdü. Nokia’nın önünde lider durumda olan şirket, aradaki farkı biraz daha açtı ve 97.8 milyon cep telefonu sevkiyatı gerçekleştirdi. Samsung’un ilk defa bu dönemde klasik cep telefonundan daha çok akıllı telefon satması da göze çarpan başka bir nokta. 2012’nin ilk çeyreğinde 10.2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren Nokia, Apple’ın ardından üçüncü sırayı aldı. HTC ve ZTE ise ilk beşteki diğer üreticiler oldular. 2011’in dördüncü çeyreğinde IDC araştırmasında dördüncü sırayı alan RIM ise bu yıl ”diğerler” klasmanında LG’ye katıldı.

İlgili >> IDC

İLGİLİ HABERLER