Manşetler

Samsung Apple’dan iki kat daha fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ederken pazarın nispeten daha küçük şirketleri büyüklerden pay almayı sürdürüyor. Pazar araştırma şirketi IDC’nin son sevkiyat tahminleri Samsung’un pazar payının yüzde 1.8, Apple’ınkinin ise yüzde 2.5 düşeceğini gösteriyor. Her iki şirketin pazar payları sırasıyla yüzde 30.4 ve 13.1 olarak ölçüldü. Bu da Samsung’un Apple’dan iki kat daha fazla akıllı telefon sevkiyatı yaptığı anlamına geliyor. Apple 31.2 milyon birim ürün sevkiyatı yaparken Samsung 72.4 milyon ürünlük sevkiyat gerçekleştirdi.

samsung-galaxy-s4-iphone-5-080513

Her iki pazar liderinin pazar payında düşüş meydana gelse de, akıllı telefon sektörünün genelinde bir yıl öncesine göre yüzde 50’lik büyüme kaydedildi. Bu büyümeden en büyük faydayı ise LG ve Lenovo gördü. Her iki şirketin sevkiyatları son 12 ayda yüzde 100 artış gösterdi ve bu şirketler pazar paylarını sırasıyla yüzde 1.4 ve 1.8 oranında artırarak kabaca yüzde 5’lik pazar paylarına erişti.

Nokia ve HTC gibi şirketlerin ilk beş içinde yer almaması dikkat çekerken, bu şirketlere ek olarak Alcatel ve Huawei gibi daha az bilinen markaların yer aldığı grup akıllı telefon pazarının toplamda yüzde 40’lık dilimini elde etti.

IDC geçtiğimiz nisan ayında yayınladığı raporda, akıllı telefon satışlarının dünya çapında cep telefonu satışlarını geride bıraktığını dile getirmişti. Akıllı telefon pazarının yıldan yıla yüzde 52’lik büyüme göstermesine karşın mobil pazar yalnızca yüzde 6 oranında bir büyüme gösterdi.

İlgili >> IDC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER