Manşetler

IDC: Apple son çeyrekte 3.6 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirdi

apple watch uygulamaları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

apple-watch-inceleme-00026

Apple sadece tek bir ürünle küresel giyilebilir ürünler pazarında ikinci sıraya yerleşmeyi başarmışa benziyor. Araştırma şirketi IDC’nin rakamlarına göre, şirket 2015’in ikinci çeyreğinde 3.6 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu rakamı geçebilen tek şirket ise 4.4 milyon cihaz sevk eden Fitbit oldu. Söz konusu rakamların kesin olmadığını unutmamak gerekiyor.

Ancak gerçeğe yakın olmaları durumunda bile, Apple’ın kayda değer bir başarı elde ettiği görülüyor. Apple’ın akıllı saat pazarındaki ilk ürünü olan Apple Watch, rakiplerine kıyasla çok daha yüksek fiyatlardan satılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

IDC’ye göre, Apple’ın gelişi akıllı saat pazarının geneline canlılık getirdi. Toplam sevkiyat hacmi 2014’ün ikinci çeyreğine göre yüzde 223.2 oranında artarak 18.1 milyona yükseldi. IDC’nin giyilebilir ürün araştırmalarından sorumlu müdürü Ramon Llamas, Apple’ın katılımının hem dikkatleri giyilebilir ürün pazarına çektiğini hem de pazardaki mevcut şirketleri ürün ve deneyimlerini tekrar değerlendirmeye teşvik etttiğini belirtti. Önümüzdeki hafta Berlin’de başlayacak IFA 2015’te yeni giyilebilir ürünlerin tanıtılacak olması, IDC’nin bu analizini doğruluyor.

giyilebilir-urun-sevkiyat-2015-2c-280815

IDC verilerine göre, geçtiğimiz çeyrekte sevkiyatı gerçekleştirilen her üç akıllı giyilebilir üründen ikisini Apple Watch’lar oluşturdu. IDC analisti Jitesh Ubrani, Apple’ın giyilebilir ürün pazarına etkileyici bir giriş yaptığını ve hakimiyetini sürdürmesinin beklendiğini belirtti. IDC analistlerine göre, giyilebilir ürün pazarının istikametini de Apple tayin edecek.

İLGİLİ HABERLER