Teknoloji

iCloud web arayüzünün yeni tasarımı beta olarak kullanıma açıldı

icloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iCloud’un uzun zamandır bir web arayüzü bulunuyor, ancak bu arayüzü şimdiye kadar çok fazla özellik sunmaması nedeniyle kullanmaktan uzak durmuş olabilirsiniz. Ancak şimdi, değişen ve daha da zenginleşen yeni kullanıcı arayüzü ile birlikte yeniden deneme ihtiyacı ve isteği hissedebilirsiniz.

Apple, önceliklerinizi yansıtan özelleştirilebilir bir kutucuk düzeniyle bir bakışta çok daha fazla bilgi ve içerik sunan yeni iCloud web arayüzünü beta olarak kullanıma açtı. Ana sayfadaki ve menü çubuğundaki başlatıcılar sayesinde uygulamalar arasında geçiş yapmak daha kolay hâle geliyor. Başka bir menü seçeneği sayesinde e-posta yazma veya takvim etkinlikleri ekleme gibi görevlere hızlı şekilde erişebilirsiniz.

Ayrıca yenilenen tasarım sayesinde özel e-posta etki alanları ve E-postamı Gizle gibi iCloud+ özelliklerine erişim de kolaylaşıyor. “Veri Kurtarma” aracı ise, son 30 gün içinde silinen yer imlerini, takvimleri, kişileri ve iCloud Drive dosyalarını geri almanıza yardımcı olacaktır. iCloud Drive dışında, belirli zamanlarda belirlenmiş “an”lardan geri yükleme yapabilirsiniz. Aile Paylaşımı, HomeKit Secure Video ve Özel Geçiş gibi bazı özelliklerin ise hâlâ Apple donanımı aracılığıyla kontrol edilmesi gerekiyor.

Apple, yeni iCloud web arayüzünün beta testinden ne zaman çıkabileceğini söylemedi. Ancak teknoloji şirketi bunu, tek Apple ürünü olarak bir iPhone kullanan müşteriler için bir yükseltme olarak sunuyor. Windows PC’nizde internet tarayıcısı üzerinden bu sayfaya daha kolay erişebilir ve hizmetleri yönetebilirsiniz.

Bu yeni tasarım muhtemelen Android kullanıcılarını geçiş yapmaya tek başına ikna etmeyecektir. Üstelik ana sayfa tasarımı dışında bireysel web uygulamalarında pek değişiklik yok. Bununla birlikte iCloud web’in beta sürümü, sizi Apple ekosistemine bağlı kalmaya teşvik edebilir. Müzik ve TV+ gibi hizmetlerin de web erişimiyle birleştiğinde, Apple’ın kendi seçtikleri platformlarda özel uygulamalar çalıştıramayan kullanıcılar web üzerinden kullanışlı alternatifler sunmaya çalıştığını görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER