Teknoloji

iCloud kesintisi bazı macOS ve iOS uygulamalarında sorunlara yol açtı

icloud kesinti

Apple’ın iCloud servisinde gece saatlerinde bir kesinti meydana geldi. Bu durum hesaplara, iCloud Mail’a veya iCloud.com üzerinde çalışan web uygulamalarına girişte hatalara neden oldu. Kesinti Türkiye’de gece saatlerinde yaşandığı için etkisi pek hissedilmemiş olsa da, yurt dışındaki kullanıcılar Downdetector.com veya Twitter üzerinden şikayetlerini dile getirdiler.

Apple, sistem durum web sitesi üzerinden, aynı zamanda Apple Support Twitter hesabından kesinti ile ilgili bilgilendirme yaptı. Birçok kullanıcı birbirine benzeyen hata mesajları görmeye başladı. MacRumors sitesi, Apple Pay veya şirketin web tabanlı uygulamaya özel şifre oluşturucusu gibi servislerde de sorunların yaşandığını belirtti.

https://twitter.com/tiagomtomas/status/1267961561546731522

Şu an itibarıyla Apple’ın sistem durum sayfasında iCloud ile ilgili sorunların çözüldüğü belirtiliyor. Şirketin destek servisinin Twitter hesabı ise sorun yaşan kullanıcılara geri dönüş yapmaya ve şirketin durumu incelediği cevabını vermeyi sürdürüyor.

Haberi hazırlarken yaptığımız kontrollerde herhangi bir sorun gözlemedik. Yalnızca uygulamaya özel şifre ile kullandığımız bir e-posta uygulamasında iCloud mail hesabına girişte yeni bir uygulamaya özel şifre oluşturmamız istendi. Yaşanan sorun özel şifrelerin sıfırlanması gibi bir soruna neden olmuş olabilir. Bu şekilde kullandığınız uygulamalardaki şifreleri yenilemenizde fayda var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER