Teknoloji

iCloud iOS 11.3 ile birlikte sitelere “tek giriş” yapmak için kullanılabilir

apple icloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

icloud hesabiApple yeni iOS 11 sürümü iOS 11.3’ü mart ayında yayınlayacak. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce yeni iOS güncellemesinin getireceği önemli yenilikleri kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak iOS 11.3 için yayınlanan beta sürümünün kodları, başka yeniliklerin işaretini de veriyor. Bu yenilikler arasında en ilginci ise iCloud hesabı ile birden fazla internet sitesine giriş yapılabilmesi olacak gibi görünüyor.

Söz konusu özelliğin nasıl işleyeceği hâli hazırda bilinmiyor. Ancak kullanıcıların sitelere isim ve e-posta adresi gibi “kişisel” iCloud verilerine erişim izni vermesi ve bu yolla sitelere hızlı biçimde girebilmesi muhtemel görünüyor.

Beta sürümünün kodlarında görülen bir diğer özellik ise kamera uygulamasıyla QR kod taraması yaptıktan sonra kullanıcılardan Apple ID bilgilerini istiyor. Bu özelliğin ne amaçla yerleştirildiği ve gerçekte nasıl işleyeceği belirsizliğini koruyor.

iCloud hesabı her kapıyı açan bir anahtara dönüşecek

Eğer Apple bu özelliği iOS 11.3’ün nihai sürümünde tutmaya karar verirse iCloud hesabı, kullanıcıları birden fazla web sitesine giriş yapma zahmetinden kurtaracak bir anahtar işlevi görecek. Apple daha önce benzer bir imkanı Apple TV kullanıcılarına sunmuştu. Şirketin şimdi bu özelliği akıllı telefon kullanıcılarına açmasına da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER