Teknoloji

Fotoğraflarını iCloud Fotoğraf Arşivi’nden Google’a taşımak isteyenler için özel Apple aracı

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iCloud Fotoğraf Arşivi içindeki fotoğrafları, videoları ve albümleri Google Fotoğraflar’a otomatik olarak transfer etmeye izin veren bir servis çıkardı. Bu servisin detaylarını anlatan bir destek dokümanı, kullanıcının privacy.apple.com adresine gitmesi ve “verilerin kopyasının transferi” sürecinden geçmesi gerektiğini belirtiyor. Apple, bu transferin üç gün ila bir hafta sürebileceğini belirtiyor.

Ne var ki, bazı şeyler aktarılmıyor. Apple, paylaşılan albümlerin, akıllı albümlerin, fotoğraf akışı içeriğinin, canlı fotoğrafların, bazı meta verilerin ve iCloud Fotoğraf Kitaplığınızda depolanmayan medyanın transfer edilmeyeceğini söylüyor. Live Photos ile ilgili kısım özellikle dikkat çekici, bu formattaki fotoğraflar taşınmıyor. Ancak iPhone’lar varsayılan olarak Live Photos formatında hareketli fotoğraflar çekiyor. Apple, resmin tamamının mı yoksa sadece onu çevreleyen video klibin mi Google Fotoğraflar’a transfer edilmeyeceğini netleştirmedi.

Apple, bu özelliğin iCloud Fotoğraf Arşivi içinden hiçbir şeyi kaldırmayacağını söylüyor. Yalnızca her şeyin bir kopyasını oluşturur, böylece artık iCloud’da depolanmasını istemediğiniz şeyleri manuel olarak silmeniz gerekir. Ek olarak, özellik şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, İsviçre, İzlanda, Kanada, Lihtenştayn, Norveç ve Yeni Zelanda’daki kişiler tarafından kullanılabiliyor. Yani Türkiye’de kullanım imkanı, en azından şu an için bulunmuyor.

Bu özellik, iPhone’dan Android telefona geçmek ya da sadece Google Fotoğraflar’dan daha da fazla şekilde yararlanmak isteyenler için ideal görünüyor. Bu araç sayesinde fotoğrafları, tekrar doğrudan Google Fotoğraflar’a yüklemek zorunda kalmadan kolaylıkla aktarabilirsiniz. Tabii ki, bu işlem için Google depolama alanında yeteri kadar boş alan olduğundan emin olmak gerekiyor.e space.

İLGİLİ HABERLER