Teknoloji

PC’ler iCloud Drive’a Mac’lerden önce erişti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

icloud-drive-190914

Apple bu hafta içinde yayınladığı iOS 8 ile birlikte iCloud Drive özelliğini devreye sokmuş ve kullanıcılarına dökümanlarını bulutta depolamaları için Dropbox benzeri bir dosya sistemi sunmuştu. Mac kullanıcıları iCloud Drive’dan faydalanmak için OS X Yosemite’ın yayınlanmasını beklerken, Apple Windows PC kullanıcılarına erkenden geçiş imkanı sunuyor.

Windows için iCloud uygulamasının güncellenmiş versiyonu iCloud Drive desteğini de beraberinde getiriyor ve Windows Dosya Gezgini’nin Favoriler bölümüne özel bir klasör ekleniyor. Dropbox ve OneDrive’a bir hayli benzeyen bu sistem sayesinde iCloud kullanıcıları buluttaki verilerini hızlı biçimde görüntüleyip düzenleyebiliyor.

Windows PC ve iPhone kullanıcılarının iCloud Drive’ı etkinleştirmesinde herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Windows, Mac ve iOS’u bir arada kullananların ise Yosemite OS X’i beklemesinde fayda var. Zira Yosemite yayınlanana kadar Mac üzerinden uygulama verilerini eş zamanlamak mümkün olmayacak.

Apple için bir özelliği OS X’ten önce Windows için faaliyete geçirmek olağan bir durum değil, ancak Ars Technica Windows için iCloud’un OS X’teki muadiline kıyasla daha az fonksiyonel olduğuna dikkat çekiyor. Windows için iCloud uygulamasında halen iCloud Anahtar Zinciri eş zamanlaması, iPhone’umu Bul özelliği ve notları doğrudan eş zamanlama seçeneği bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER