Manşetler

iCloud depolama alanı seçeneklerinin arasına 2 TB eklendi

iphone-6s-inceleme-10Apple, iCloud depolama alanı seçeneklerinin arasına bir yenisini daha ekledi. Şirket, 2 TB’lık depolama alanını ABD’de aylık 19.99 dolar karşılığında sunacak. Apple’ın resmi internet sitesinin Türkçe bölümünde 2 TB’lık alanın Türkiye fiyatı konusunda resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak uluslararası sayfaya gidildiğinde fiyatın 59.99 TL olduğu görülüyor.

Apple iCloud için rakipleri Google ve Microsoft’unkilere benzer bir fiyatlandırma politikası izliyor. Google Drive’da da 1 TB’lık depolama alanı için aylık 9.99 dolar talep ediliyor. Microsoft ise OneDrive’da fiyatı biraz aşağıya çekiyor ve aylık 6.99 dolar istiyor. Apple’ın yeni planı, eski bir planın yerini almıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde 50 GB, 200 GB ve 1 TB seçenekleri arasında da tercihte bulunabilecek. iCloud için herhangi bir ödeme yapmayan iOS ve Mac kullanıcılarına da 5 GB’lık bir alan ücretsiz olarak tahsis ediliyor.

iCloud depolama alanı seçenekleri ilginç bir zamanda genişletildi

Apple’ın hamlelerinde bir alt metin arayanlar için iCloud depolama seçeneklerinin arasına 2 TB’nin de eklenmesi dikkat çekici bir hamle niteliği taşıyor. Söz konusu değişiklik, Apple’ın önümüzdeki hafta tanıtacağı iPhone 7’de dahili depolama alanı seçeneklerini değiştirebileceği şeklinde yorumlanıyor.

icloud depolama alani secenekCupertino merkezli şirketin önümüzdeki hafta iPhone 7 Plus adını taşıyan daha büyük telefonunu da duyurması bekleniyor. En büyük iCloud depolama alanı daima en büyük kapasiteli iPhone’un 8 katı olduğu için iPhone 7 Plus’ta 256 GB dahili depolama alanı seçeneğinin de bulunması muhtemel gözüküyor. Daha önce ortaya çıkan bileşen sızıntıları da bu yönde bir değişimi işaret etmişti. Apple’ın hali hazırda iPad Pro’da 256 GB dahili depolama alanı seçeneğini sunduğunu da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER