Teknoloji

iCloud.com iOS 6’nın çıkışı öncesinde Anımsatıcılar ve Notlar ile güncellendi

Apple, iCloud.com’un yeni versiyonunun testlerine geçen mayıs ayında başlamıştı. Değişiklikler sitenin resmi versiyonuna eklenmeye başladı. 9to5Mac sitesinin belirttiğine göre güncellenmiş olan site tüm iCloud kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Yeni sayfada Anımsatıcılar ve Notlar uygulamaları yer alıyor. Bu uygulamalar iOS ve Mac cihazlarında bulunan eşleriyle sürekli eş zamanlanıyor, böylelikle kullanıcılara bilgisayar veya telefonları dışından da söz konusu içeriklere erişim fırsatı veriyor. Her iki uygulamanın tasarımında iPad versiyonundan bir hayli esinlenilmiş.

Apple iPhone’umu Bul uygulamasına da bazı rötuşlar yaptı, artık web uygulaması iOS 6 ile birlikte çalışacak “kayıp modu”nu da sunuyor. Bu yeni işlev kullanıcılara telefonlarının kaybolması veya çalınması durumunda onu kilitleme ve telefonda görülecek şekilde bir iletişim numarası gönderme fırsatı sağlayacak. Telefonu bulan kişi bu iletişim numarası sayesinde sahibine daha kolay ulaşabilecek, bu esnada telefonun kilidini açma veya diğer unsurlarına erişme gibi bir imkanı da bulunmayacak. Mail uygulamasında da ufak tefek değişiklikler yapıldı.

Apple iPhone 5‘i tanıttığı toplantıda iCloud web sitesinden hiç bahsetmedi, ancak yeni özelliklerden bazıları iOS 6 ile birlikte kullanılabiliyor. Bu nedenle Apple şu an için kullanıcıların kafalarını karıştırmamak adına iOS 6’nın 19 Eylülde yayınlanmasını bekleyip bunun ardından iCloud.com’un yeniliklerini ön plana çıkarmak istemiş olmalı.

İlgili >> iCloud.com, 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER