Manşetler

iCloud.com beta sitesinin tasarımı iOS 7’ye uygun şekilde yenilendi

Apple yalnızca mobil işletim sistemini değil, ona bağlı servisleri de iOS 7 ile birlikte gelen yeni tasarım diline uygun hâle getiriyor. Şirket iCloud.com beta sayfasını da iOS 7’nin tasarımına benzer bir tasarımla yeniledi. Scott Forstall’ın etkisindeki tasarımın yerine Jonny Ive’ın yenilikçi tasarımı beta sitesinde yayına alındı.

icloud-com-beta-150813-1_001

Yeni tasarıma ilk kez baktığınızda iOS 7’nin çeşitli yerleşik uygulamalarının ikonlarının alındığını ve bunların iCloud.com ana sayfasına yerleştirildiğini göreceksiniz. iCloud.com üzerinden iCloud Mail, Kişiler, Takvim, Notlar, Anımsatıcılar ve iPhone’u Bul gibi servislere erişiliyor. Ayrıca iCloud çeşitli kullanıcılara beta servisi kapsamında Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarının WWDC 2013’te duyurulan bulut tabanlı versiyonlarını da sunuyor.

Apple tasarımı iOS 7 ile uygun hâle getirmenin dışında iCloud’a başka yeni özellik eklememiş gibi görünüyor. iOS 7’nin yayınlanmasıyla birlikte iCloud.com sitesine girenlerin de bu yeni tasarımla karşılaşması bekleniyor. Son günlerde Apple’ın 10 Eylül tarihinde bir basın toplantısı düzenleyeceği söyleniyor. Yeni iPhone’un, tanıtılacağı bu etkinliğin hemen ardından piyasaya sürülmesi ve aynı zamanlarda iOS 7 güncellemesinin de sunulması bekleniyor. Sonuç olarak iCloud.com’un yeni tasarımının da o zaman sunulmasını bekleyebiliriz.

İlgili >> iCloud Beta

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER