Teknoloji

iCloud beta web sitesi henüz duyurulmamış iOS 6 beta sürümünü, Notlar ve Hatırlatıcılar uygulamalarını ortaya çıkardı

WWDC’nin başlamasına bir ay kala Apple da belki istemeden gelecek bazı iCloud işlevlerini sergiliyor. Steve Troughton-Smith adlı yazılımcı şirketin, henüz Apple’ın web tabanlı uygulamalar paketinde yer almayan Notlar ve Hatırlatıcılar uygulamalarının ikonlarını da içeren, bulut platformunun beta portalını keşfedenlerin başında geliyor.

iCloud cihazlar arasında içeriğin eş zamanlanmasını sağlıyor, ancak Cupertino web tarayıcı tabanlı servisleri de genişletip sunulan desteği eş zamanlamanın ötesine geçirmeyi ve her yerden cihaza bağımlı olmadan içeriklere erişimi mümkün kılmayı amaçlıyor. Steve Troughton-Smith’e ek olarak bir 9to5Mac okuyucusu da web sitesinin kodlarına dalış yapıp henüz beta sürümü çıkmamış, Apple’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü olacak iOS 6 ile ilgili bazı referanslara rastlamış. Kodların içinde “beta.icloud.com’u kullanmak için ilk olarak iOS 6 Beta ile iCloud’a giriş yapın.” şeklinde bir ibare yer alıyormuş.

“beta.icloud.com” adresine erişim isteği şu anda reddediliyor. Benzer şekilde var olduğu iddia edilen hatta kısa bir süre için erişilebilir hâle gelen “developer.icloud.com” adresine olan erişim istekleri de şu an için reddedilmekte.

11 Haziranda başlayacak olan WWDC’nin açılış konferansında Apple CEO’su Tim Cook’un sahne almasını ve hem iOS 6 hem de iCloud ile ilgili yenilikleri açıklamasını bekliyoruz. Öncesinde, bu şekilde gördüğümüz sızıntıların sayısı daha da artabilir.

İlgili – 9to5Mac
İlgili – Twitter (Steve Troughton-Smith)

İLGİLİ HABERLER