Teknoloji

iCloud 12 Ekimde faaliyete geçiyor

Apple’ın ayrıntılarını geçtiğimiz haziran ayında paylaştığı iCloud servisi 12 Ekimde faaliyete geçiyor. Kullanıcılara 5 GB’lık bulut tabanlı depolama alanının ücretsiz olarak sunulacağı bu servis kullanıcılar için çevrimiçi yedekleme servisi olarak faaliyet gösterecek.

Photo Stream, Pages, iTunes in the Cloud, Find My iPhone gibi servisleri çatısı altına toplamış olan iCloud servisi kullanıcıların e-posta, doküman vb. bilgileri yedekleyebileceği bir servis vazifesi de görecek. Toplantıda iCloud servisinin detaylarını veren Apple yöneticisi Eddie Cue Family and Friends adı verilen yeni bir uygulamanın da tanıtımını yaptı. Söz konusu uygulama arkadaş veya aile bireylerinin konumlarının görüntülenmesine olanak sağlıyor. Basit gizlilik ayarlarına sahip bu uygulama geçici konum paylaşım desteği de sunuyor.

iCloud’un bu özellikleri tüm iOS 5 ve Lion kullanıcıları için ücretsiz olacak. iCloud’ın bir de iTunes Match adı verilen paralı eklentisi mevcut. Bu özellik sayesinde de kullanıcılar iTunes şarkı kütüphanelerini Apple’ın sunucularıyla eşleme ve mümkünse şarkılarını 256 Kbit’lik kaliteli versiyonlarıyla değiştirme fırsatı bulacak. Apple’ın kütüphanesinde 20 milyonun üzerinde şarkı olduğu da belirtildi. iTunes Match ekim ayı sonunda ABD’de faaliyete geçmiş olacak.

[Görsel – The Verge]

iPhone 4S ile ilgili tüm detaylara iPhone 4S portalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER