Manşetler

Ice Cream Sandwich’in Android cihazları arasındaki dağılımı yüzde 7.1’e çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Google Play’e erişen Android cihazlarının versiyon numaralarını takip ediyor ve her ay veya iki ayda bir elde ettiği istatistikler doğrultusunda ortaya çıkan tabloyu paylaşıyor. Bu ay Android 4.0, nam-ı diğer Ice Cream Sandwich ile çalışan cihazların ortanının geçen nisan ayındakine göre ikiye katlandığını görüyoruz. Android’in son sürümünün gösterdiği bu ivme gerçekten dikkat çekici, ancak bu mobil işletim sisteminin eski versiyonları dağılım açısından aslan paylarını ellerinde bulundurmaya devam ediyor.

Aslında Android 2.3’ün payı da Ice Cream Sandwich gibi son iki ayda artış gösterdi, Android 2.2 ise düşüşünü sürdürse de Ice Cream Sandwich cihazlarının iki katından daha fazla bir payı, pazarın yaklaşık yüzde 19.1’ini elinde bulundurmaya devam ediyor. Android’in bu tablosu, her ne kadar son sürümün yüklü olduğu cihazların sayısının giderek arttığı görülse de, geçen yıl bir araya gelip Android cihazlarının 18 ay boyunca güncellemeleri alacağının ve bu güncellemelerin kısa zaman içinde sunulmuş olacağının garanti edilmesi konusunda anlaşan Google ve Android iş ortaklarının şimdiye kadar neler yaptığını sorgulamamıza neden oluyor.

Şunu söylemeliyiz ki, bu rakamlar tüm Android ekosistemini yansıtmıyor, yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece Google Play erişimine sahip cihazlara göre elde ediliyor.

İlgili – Android Geliştiricileri

İLGİLİ HABERLER