Manşetler

Ice Cream Sandwich Android cihazları genelindeki dağılımını yükseltiyor

Android için yapılmış olan yeni bir araştırma geçen ayın sonuçlarına göre önemli değişiklikler içeriyor. Sonuçlara göre Android 4.0’ın Android cihazları genelindeki yayılımı artıyor. HTC’nin ICS ile çalışan One X, One S ve One V gibi cihazlarının piyasaya çıkması, Sony’nin Xperia arc S, neo V ve ray gibi akıllı telefonları ve Tablet S’iyle Samsung Galaxy S II’nin Android 4.0 güncellemesini almaya başlaması bu artışın nedenleri arasında gösterilebilir.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich’in Android genelindeki dağılımı geçen aya göre üçte ikiden daha fazla olacak şekilde arttı ve yüzde 2.9’dan 4.9’a yükseldi. Gingerbread ise aynı dönemde yüzde 64.4’lük pay ile büyümesini az da olsa sürdürdü, mart ayındaki rakamlara göre bu platform yüzde 62 ile 63 arasında bir paya sahipti. Honeycomb ise yüzde 3.3’lük payıyla durumunu korumayı sürdürdü.

Android Geliştiricileri blogu tarafından yayınlanan bu rakamlar 14 günlük periyotta Google Play mağazasına erişen cihazlardan derlenerek hazırlanıyor. Bu nedenle Kindle Fire veya Çin’de üretilen ve içinde Google uygulamaları barındırmayan Android telefonları bu kapsam dışında kalıyor. Daha çok Android 4.0 güncellemesinin ve cihazının yolda olduğunu düşünecek olursak, dondurmalı sandviç gelecek ay daha fazla paya sahip olacak, orası kesin.

İlgili – Android Geliştiricileri Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER