Manşetler

ICANN alan adı açılım planını onayladı, yeni ve daha özel alan adları geliyor

ICANN (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) 2004 yılında yedi ek alan adı sınıfını onaylamıştı. Son zamanlarda ise latin olmayan harflerden oluşan alan adlarının ve yetişkinlere özel web siteleri için özel alan adının kabulü gibi adımlar atılmıştı. Kuruluş Singapur’da düzenlenen oylama ile daha önemli hamlelere kapı açacak. Kabul edilen yeni sistem ile birlikte alan adlarının uzantıları özelleştirilebilecek. Diğer bir deyişle, çevreci siteler .eco, programlama siteleri .programming veya dijital kamera siteleri .Canon gibi daha özel uzantılar alabilecek.

Tahmin edeceğiniz üzere, seçenekler fazlasıyla sınırsız. Ancak bu alan adlarını kaydettirmek yıllık 10$ seviyesinde olan standart ücretten biraz daha tuzlu olacak. 185 bin dolarlık başvuru ücreti alındıktan sonra kazananlardan yıllık 25 bin dolar ücret daha alınacak. Ayrıca bu durum tescilli markalarla ilgili yeni yasal durumların doğmasına yol açabilir gibi görünüyor.

Yapılan oylamayla kabul edilen yeni uygulamanın bir yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Bakalım, bu özel alan adları ilk hangi şirketler tarafından tercih edilecek. İnsanların .com’a alıştığı internet dünyasında daha özel alan adları ne kadar kullanışlı olacak, buu da çok merak ediyoruz.

İlgili – Yahoo News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER