Teknoloji

iBooks 2’nin yeni ikonları iPad’de Retina ekranın varlığına işaret olarak yorumlanıyor

Apple’ın gelecek nesil iPad’inin 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina ekran barındıracağı beklentilerin en büyüğü arasında yer alıyor. Ve bu beklentiyi haklı çıkaracak en küçük bir kanıt bile boş geçilmiyor. İşte onlardan bir tanesiyle karşı karşıyayız. Apple’ın dün yayınladığı iBooks 2 uygulamasında “iPadx2” olarak etiketlenmiş yeni bir yer imi ikonu yer alıyor. Ortaya çıkarılan bu ikonun daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olacak üçüncü nesil iPad için hazırlandığı düşünülüyor.

Apple, Retina ekrana sahip olan iPhone 4 ve 4S için “x2” olarak nitelendirilen ekstra detay içeren ikonları kullanıyor. Retina ekran barındırmayan daha eski cihazlarda ise daha küçük grafikler yer alıyor. Şimdiye kadar tek bir iPad ikon boyutunun mevcuttu, ancak iBooks 2’nin gelmesiyle birlikte daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip tablet ekranları için de daha büyük boyut döneminin başlayacak gibi görünüyor.

Apple yayınladığı bu ikon kümesini daha sonra yeniden güncelledi ve iBooks 2 için çıkarılan “iPad x2” ikonunu yok etti. Ne var ki, yanlışlıkla ortaya salınan bu ipucu çoktan birileri tarafından kayıt altına alındı ve ortalığa salındı bile.

Apple’ın önümüzdeki haftalarda tanıtacağı yeni tabletle ilgili son dedikodular bu cihazın iPad 2S olarak adlandırılabileceğini de içeriyor. iPhone 4S’te olduğu gibi cihazın tasarımında çok fazla bir değişiklik yapılmayacağı, ancak içeride donanımsal bazda yenilikler yapılacağı söyleniyor. Bunların arasında daha yüksek çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli işlemci ve LTE desteğinin olduğu tahmin ediliyor.

İlgili – MacRumors
İlgili – Twitter (Steve Troughton-Smith)
İlgili – Twitter (Grant Paul)

İLGİLİ HABERLER