Eğlence

IBM UStream’i 130 milyon dolar karşılığında satın alabilir

ibm ustream

Çevrim içi canlı video konusunda pek çok kişinin aklına gelen ilk isim Twitch oluyor. Ancak Twitch ne kadar büyüse de, halen ofiste gerçekleştirilecek video konferanslara uygun bir yapıya bürünmüş değil. Bu nedenle Fortune’da yer alan, “IBM UStream’i satın alabilir” iddiası kulağa pek garip gelmiyor. Dergiye göre, teknoloji devi UStream için 130 milyon dolar civarında bir rakam ve çeşitli ekstra paketler teklif ediyor. Amazon’un Twitch için 970 milyon dolar ödediği göz önüne alınınca IBM’in UStream teklifi oldukça kârlı bir anlaşma olacak gibi gözüküyor.

Fortune, IBM ve UStream arasındaki ilişkinin geçmişinin 2014’e uzandığını hatırlatıyor. İki şirket, IBM’in Bluemix bulut platformuyla çevrim içi video için işbirliği yapmıştı.

Peki bu satın alma tamamlanırsa beraberinde neleri getirebilir? Öncelikli olarak UStream’in rotasını, çevrim içi video yayınını kurumsal alana taşımaya çevireceğini tahmin etmek pek zor değil. Bireysel kullanıcılar baz alındığında Twitch, pazarın büyük kısmını elinde tutuyor. YouTube ise ikinci sırada oldukça rahat gözüküyor. Dolayısıyla şirketleri hedeflemek ve IBM ile işbirliğine gitmek, UStream adına fazlasıyla mantıklı bir hamle gibi gözüküyor. İki şirketten de şu an için konuya ilişkin olarak bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER