Teknoloji

IBM şirket içi iletişim için Slack’i tercih etti

slack ibm

350 binden fazla çalışanı olan IBM, şirket içi iletişim uygulaması tercihini Slack‘ten yana kullandı. IBM’in bu kararı, Slack için en önemli rakibi Microsoft Teams‘e karşı önemli bir zafer olarak değerlendirilebilir. Business Insider’da yer alan habere göre, yürütülen testlerin ardından IBM’in tüm çalışanları Slack’i kullanmaya başladı.

Bu kadar kalabalık bir şirketin kullanıcıları arasına katılması, Slack için büyük bir test olarak değerlendirilebilir. Ancak Slack ve IBM’in yıllardır bu konuda ortak çalışmalar yaptığı söyleniyor. IBM’in iç ekiplerinin Slack’i kullanmaya 2014’te başladığı ve zaman içinde IBM’deki Slack kullanan ekip sayısının arttığı belirtiliyor.

Slack CEO’su Stewart Butterfield, The Business Insider’a verdiği röportajda konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “IBM’le birlikte çalışmak, en yüksek ölçekte hizmet verebilmek anlamına geliyor. Artık Slack’in dünyanın en büyük organizasyonları tarafından kullanıma uygun olduğunu biliyoruz.”

Bu anlaşmayla birlikte IBM’in Slack’in en büyük müşterisi hâline geldiği belirtilse de, Slack tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na gönderilen bir açıklama, bu durumun uzun süredir devam ettiği dile getirildi. Dolayısıyla IBM’in Slack ile olan ilişkisinin yeni olmadığı anlaşılıyor.

Slack IBM sayesinde Microsoft Teams ile farkı kapatabilir

Slack tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, IBM’in 300 binden fazla çalışanının olduğu ve Slack’in bu çalışanların her biri tarafından kullanılacak şekilde ölçeklendirildiği belirtildi. Slack, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada ise IBM’in 165 bin çalışanının platformdan yararlandığını duyurmuştu. IBM’in Slack’in ücretli mi yoksa ücretsiz versiyonunu mu kullandığı bilinmiyor. Akıllara gelen en makul seçenek ise hem ücretli hem de ücretsiz paketlerin kullanılması oluyor.

IBM’in Slack tercihini önemli bir zamanda yaptığı söylenebilir. Microsoft kısa süre önce Teams için televizyon reklamları yayınlamaya başlamıştı. 2019’da bir sıçrama yaparak Slack’i geride bırakan Microsoft Teams’in aktif kullanıcı sayısı 20 milyona çıkmıştı. Slack ise son verilere göre 12 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip. IBM ile yapılan anlaşmanın Slack’e benzer büyüklükte başka müşteriler getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER