Teknoloji

IBM: Siber Pazartesi’de iOS kullanıcıları daha çok alışveriş yaptı

ipad-air-inceleme-00022

1 Aralık Pazartesi günü ABD’de “Siber Pazartesi” olarak adlandırılmış ve o günde neredeyse tüm çevrim içi mağazalarda fiziksel mağazalarda bulunmayan indirimler gerçekleştirilmişti. İnsanların evden çıkmadan büyük indirim fırsatlarını sağlayan güne ait trafik verileri de vakit geçmeden analiz edildi. IBM tarafından açıklanan rakamlara göre; Siber Pazartesi’de iOS kullanıcıları, Android cihaz sahiplerinden dört kat daha fazla alışveriş yaptı.

Siber Pazartesi’deki trafiğin neredeyse yarısının mobil cihazlar üstünden gerçekleştirildiği ve bir önceki yıla göre mobil trafikte yüzde 30.1’lik bir artış kaydedildiği ifade edildi. Mobil cihazlar üzerinden yapılan satın almalar da bir önceki Siber Pazartesi’ye göre yüzde 28 oranında arttı ve tüm satın almaların yüzde 22’lik kısmını oluşturdu.

Mobil platformlar arasında yapılan karşılaştırmadaysa iOS’in Android’i neredeyse tüm alanlarda geride bıraktığı görülüyor. iOS yüzde 28.7’lik trafik oranıyla Android’i ikiye katlamaya yaklaşırken, satın alma işlemlerinin de yüzde 17.4’lük bölümünün iOS üzerinden yapıldığı belirtildi. Android üzerinden yapılan satın alma işlemlerinin oranı yüzde 4.4’te kaldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER