Teknoloji

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 29 Ekim’e özel iBB WiFi internet hediyesi

istanbul büyükşehir belediyesi ibbwifi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketi olan İSTTELKOM tarafından birkaç yıl önce uygulamaya geçirilen Wi-Fi hizmeti ibbWiFi, şu anda şehrin meydan, park ve toplu ulaşım araçlarında İstanbullular’a hizmet veriyor. İBB, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şerefine bu ücretsiz hizmetle ilgili olarak hediye niteliğinde bir kampanyaya imza atıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında, 29 Ekim Salı günü İstanbul genelindeki tüm İBB Wi-Fi noktalarında internet gün boyu sınırsız olacak. Normal günlerde ücretsiz internet hizmetinden tüm kullanıcılar günlük 1 GB kota ve 2 Mbps hız sınırlaması ile yararlanabiliyor.

2.5 milyonu aşkın kullanıcısının olduğu belirtilen ibbWiFi’a her gün ortalaman beş bini yerli, bin tanesi yabancı yeni kullanıcının daha katıldığı kaydedildi. Günde ortalaman 90 bin kullanıcı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan kablosuz internet hizmetinden yararlanıyor. Ortalama aylık 200 TB indirme ve 25 TB yükleme kullanımı yapılıyor.

Şu anda 4 bin noktada hizmet veren ibbWiFi’ın kullanıcı sayısının, planlamaları yapılan yeni eklenecek konumlarla birlikte iki kat artırılması da hedefleniyor. Ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek için kullanıcıların akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar ile internet noktalarından İBBWİFİ kablosuz ağına bağlanması yeterli oluyor.

iBB WiFi hizmetine nasıl kayıt olunur, nasıl yararlanılır, bulunan yerler nasıl öğrenilir?

İBB WiFi ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek için her kullanıcının akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar ile İstanbul genelinde bulunan ücretsiz internet noktalarından ibbWiFi kablosuz ağına bağlanması gerekiyor.

İBB WiFi ağının bulunduğu bölgeden veya İETT otobüs ve metrobüs araçlarından, İBB WiFi ağına bağlantı sağlandıktan sonra otomatik olarak gelen karşılama sayfasında, kullanıcı kayıt butonuna tıklanır ve gerekli bilgiler doldurulur. Kullanıcıya ait (cep numarası, mail adresi ve ad soyad gibi) gerekli bilgiler doldurulduktan sonra kullanıcıya SMS olarak İBB WiFi şifresi gönderilir. Kullanıcı kendine ait bu şifre ile İBB WiFi hizmetine bağlantı sağlaya bilmektedir.

Ücretsiz internet hizmetinden tüm kullanıcılar günlük 1 GB kota ve 2 Mbps hız sınırlaması ile hizmet alabiliyor.

En yakın İBB WiFi hizmet noktasına İBB Şehir Haritası ve İBB İSTANBUL iOS ve Android uygulamalarından erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER