Ulaşım

Hyundai artırılmış gerçeklikli kullanım kılavuzuyla geleceğe adım atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai-virtual-guide-111115-1

Günümüzde basılı bir kullanım kılavuzuyla gelen ürünleri sayısı ciddi ölçüde azalmış durumda. Artık pek çok ürünün kritik kullanım bilgilerine internet aracılığıyla ulaşılabiliyor. Ancak söz konusu otomobiller, özellikle de karmaşık otomobiller, olduğunda önemli bilgileri kullanım kılavuzunda aramak gerekebiliyor. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, bu konuda bir orta yol bulmuşa benziyor. Özel bir uygulama hazırlayan şirket, otomobilin kullanım kılavuzunu ve özelliklerini anlatan artırılmış gerçeklik turunu bir arada sunuyor.

Hyundai Virtual Guide (Sanal Rehber) adını taşıyan uygulama, işlevini isminden belli ediyor. Sadece kullanım kılavuzunun basit bir PDF versiyonu olmayan uygulama, Hyundai sahiplerine otomobillerini deneyimlemelerini için interaktif bir yol sunuyor. Hyundai Virtual Guide uygulamasında 82 Nasıl Yapılır videosu, 6 üç boyutlu görüntü ve 50 bilgi rehberi bulunuyor. Eğer basılsaydı, Hyundai Virtual Guide’ın kalınlığının bir hayli fazla olacağını tahmin etmek zor değil.

Dijital kullanım kılavuzu yeni bir şey değil. Ancak Hyundai’nin dijital kullanım kılavuzu, sadece ilginç olmakla kalmayan ve aynı zamanda otomobil sahiplerine katkı sağlayan bir artırılmış gerçeklik sunuyor. Hyundai Virtual Guide uygulamasının yükü olduğu akıllı telefon veya tabletlerini otomobil içinde gezdiren kullanıcılar, otomobillerine ilişkin bilgileri akıllı telefonunun ekranında görebilecek. Hyundai Virtual Guide, nokta atışı bilgiler sunması sayesinde sıradan kullanım kılavuzlarından daha faydalı olacağının işaretini veriyor.

Yeni Hyundai Virtual Guide, şu an için 2015 model Sonata ile uyumlu olacak ve otomobildeki 45 özelliği tanıyacak. Hyundai, gelecekte Virtual Guide’ın kapsama alanını biraz daha genişletmeyi planlıyor. Hyundai Virtual Guide, hem iOS hem de Android’de yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER