Ulaşım

Android Auto’lu Hyundai Sonata yollara çıkmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hyundai-android-auto-260515

Google, akıllı telefonların yeteneklerini sürücülerin dikkatini en az dağıtacak biçimde otomobillere taşıyan Android Auto’yu yaklaşık bir yıl önce duyurmuştu. Sistem geçtiğimiz aylarda üçüncü taraf navigasyon sistemleri aracılığıyla otomobillere taşınsa da, ilk kez 2015 model Hyundai Sonata ile fabrika çıkışlı olarak sunuluyor. Hyundai distribütörleri Android Auto paketli otomobilleri bugünden itibaren sipariş edebilecek. Android Auto paketli Hyundai Sonata modellerinin satışı ise önümüzdeki yaz mevsiminde başlayacak.

Android Auto, Hyundai’nin mevcut araç içi navigasyon sisteminin üstünde bir arayüz işlevi görecek. Android Auto sayesinde sürücüler Google Haritalar uygulamasına, sesli arama imkanına kavuşabilecek. Mesaj gönderimi ve alımı, telefon görüşmesi yapabilme, Spotify ve Pocket Casts gibi üçüncü taraf uygulamalar üzerinden müzik ve podcast dinleme gibi imkanlar da Android Auto ile sürücülere sunuluyor. Android Auto’nun imkanlarından faydalanmak için sürücülerin Android 5.0 Lollipop veya üstü işletim sistemi yüklü bir akıllı telefona sahip olması gerekiyor. USB aracılığıyla Hyundai Sonata’ya bağlanan telefonlar, Sonata’nın direksiyonu veya dokunmatik ekranı üzerinden kontrol edilebilecek.

Hyundai, portföyündeki diğer modellerin de yıl içinde Android Auto paketine kavuşacağını açıkladı. Şirket aynı zamanda Apple’ın CarPlay programının destekçileri arasında yer alsa da, bu desteğin ne zaman aktive edileceği konusunda henüz bilgi verilmedi. Android Auto için 30’a yakın otomobil üreticisiyle işbirliğine giden Google, 2015 içinde sistemin yaygınlaşmasını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER